23948sdkhjf

Dantherm forventer overskud i 2010

2009 var præget af kraftigt fald i omsætningen hos Dantherm, og facit blev et stort underskud.
Koncernens nettoomsætning blev 1,340 mia. kr., hvilket er et fald på 33,9 % eller 687,3 mio. kr. i forhold til 2008.

Samtidig blev resultat for fortsættende aktiviteter før skat et meget utilfredsstillende underskud på -212,3 mio. kr. mod et overskud på 5,4 mio. kr. i 2008. Resultatet er dog påvirket negativt af restruktureringsomkostninger på 110,4 mio. kr.

Ny strategi for Air Handling-aktiviteter
Restruktureringerne har blandt andet betydet, at man lancerer en ny strategi for Air Handling-aktiviteterne, der skal genvinde markedsandele på klimaanlæg til globale netværksleverandører inden for telesektoren samt øge salgsindsatsen på klimaanlæg til lokale netværksoperatører inden for telesektoren i Europa, USA og Asien samt på HVAC-markederne.

- Efter at der i 2009 er gennemført væsentlige restruktureringer og nedskæringer, er målet med en videreudvikling af strategien at fokusere på vækstmuligheder for koncernens forskellige produkter og markeder, skriver Dantherm i sit regnskab.

Med den strategi forventer Dantherm et væsentligt bedre resultat i 2010. Efter frasalg af de fleste Filtration-aktiviteter forventer Dantherm nu en omsætning i niveauet 500 mio. kr. og et positivt driftsresultat baseret på et svagt stigende marked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078