23948sdkhjf

Robotter hjælper Danmark til vækst

Robotool satte mandag fokus på automatisering i Danmark, og både erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og politikere var indbudt til at debattere operationalisering og udvikling på området. Robotool benyttede samtidig lejligheden til at indvi virksomhedens nye domicil i Vejen. Der var her rig mulighed for at "se og røre" de 20 arbejdende robotter, der dækkede alle typer opgaver inden for industrien.
Robotool har på mindre end 10 år fået positioneret sig som en af de førende robotleverandører herhjemme. Og som frontfigur på markedet holder virksomheden et vågent øje med de udfordringer, danske virksomheder står over for.

Manglen på arbejdskraft er et kendt problem inden for fremstillingsindustrien, og ledelsen i Robotool ser gerne, at både politikere, uddannelsesinstitutioner og de erhvervsdrivende går aktivt ind i arbejdet med at operationalisere og udvikle automationsløsninger. En debat, som blev rejst mandag i forbindelse med indvielse af virksomhedens nye domicil.

Dagens talere var repræsenteret inden for erhverv, uddannelse og politik. Fra Venstre: Leif Thomsen - Direktør RoboTool, Lars Dyhr - Institutleder af Mærsk Instituttet på Syddansk Universitet, Kurt Kirkegaard - Formand for Folketingets Erhvervsudvalg, Ole M. Herold - Erhvervschef, Carl Holst - Regionsformand.
- Det er væsentligt, at både politikere, uddannelsesinstitutioner og brugerne støtter op om at udvikle og forske på automationsområdet, hvis danske virksomheder fortsat skal kunne konkurrere med østlandene, siger salgsdirektør og medejer i Robotool, Claus Didriksen til Metal Supply.

Og Robotool mærker en stigende interesse og efterspørgsel fra selv små og mellemstore virksomheder.

- De små følger nu i de store virksomheders fodspor og kan se fordele ved at investere i vores turn-key robotløsninger, især på grund af situationen om mangel på arbejdskraft, fortæller Claus Didriksen.

Et udpluk af de udstillede 20 turn-key løsninger.Robotool leverer turn-key løsninger til hele fremstillingsindustrien, fra medicinalindustrien til metalindustrien. Til mandagens arrangement var der opstillet et bredt udvalg af arbejdende applikationer, og godt 300 gæster fik lejlighed til både at se og høre om de mange muligheder, der ligger i at vælge en automationsløsning.

Interessen for de mange turn-key løsninger var stor, og det blev da også til fem ordrer på selve dagen.

- Vores arrangement var godt besøgt, både på selve indvielsesdagen, men også de to efterfølgende dage dukkede der godt 100 mennesker op for at se vores turn-key udstilling, fortæller Claus Didriksen tilfreds efter tre dage med åbent hus.

Læs mere om Robotool på www.robotool.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063