23948sdkhjf

Esbjerg får ikke ny Siemens-fabrik

Siemens Energy bygger en ny montagefabrik for naceller til havvindmøller i Storbritannien. Fabrikken ventes at give 700 arbejdspladser.
Siemens vil med den nye fabrik imødekomme det voksende behov for vindmøller i britiske vindfarme til havs. Siemens har allerede implementeret elleve projekter med en total kapacitet på mere end 1 GW, heraf mere end halvdelen i Storbritannien.

I den tredje runde af Storbritanniens udviklingsprogram, forventes det, at havvindmølle-projekter med en total kapacitet på 32 gigawatt vil være etableret inden 2020. Denne kapacitet forventes at kunne imødekomme en fjerdedel af behovet for energi i hele England.

Esbjerg fortsat vigtig for Siemens
Undersøgelser af en række potentielle placeringer for nacellefabrikken på både den engelske østkyst og i den nordøstlige Storbritannien er stadig under udarbejdelse. Der lægges stor vægt på havneinfrastrukturen i denne forbindelse.

- Væksten forventes at blive stor i Storbritannien, så ved at være tættere på markedet, tættere på vores kunder og tættere på projekterne, bliver vi mere konkurrencedygtige. Vores mål er klart at styrke vores position som markedsleder i Storbritannien. Dette sikrer danske arbejdspladser i fx Aalborg, hvor samtlige vinger til havvindmøller produceres, samt i Brande, hvor vores udviklingsafdeling har hovedsæde, siger CEO for Siemens Wind Power Jens-Peter Saul.

Esbjerg havn vil stadig være en væsentlig lokation for Siemens til formontage og udskibning af havvindmøller. Virksomheden ser stadig muligheder for, at aktiviteterne i Esbjerg eventuelt kan vokse som følge af den øgede globale efterspørgsel efter Siemens’ havvindmøller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094