23948sdkhjf

GE Wind investerer stort i Skandinavien

Den amerikanske vindmølleproducent investerer milliarder i offshore. Norge og Sverige er blandt de lande, der får gavn af investeringerne.
GE vil investere i alt 340 mio. euro (2,5 mia. kr.) i udvikling og udvidelse af koncernens offshore produktionsfaciliteter i Storbritannien, Tyskland, Norge og Sverige.

- Offshore vind til spille en vital rolle i imødegåelsen af den voksende globale efterspørgsel efter renere, vedvarende energi og har en lys fremtid i Europa, siger Ferdinando Beccalli-Falco, president og CEO i GE International.

Skal testes i Norge
Kernen i GE’s ekspansion i Europa bliver udviklingen af en 4 MW turbine designet specielt til offshore-brug.

Den skal blandt andet udvikles ud fra de kompetencer, man har erhvervet ved opkøbet af svensk-norske Scanwind.

I Norge vil GE blandt andet bygge et nyt offshore teknologicenter i Oslo, og derudover vil man udvide sine nuværende faciliteter i Verdal. I alt skal 75 mio. euro (558 mio. kr.) investeres i Norge, der er planlagt som teststed for 4 MW-møllen.

Designcenter i Sverige
Også i Sverige vil GE udvide sine nuværende faciliteter med opbygningen af et koncept- og system-designcenter i Karlstad samt en demonstrationsenhed i Göteborgs havn. I alt investeres der 50 mio. euro (372 mio. kr.) her.

I Tyskland etableres et nyt center til produktudvikling, ligesom man også vil udvide de nuværende produktionsfaciliteter i Salzbergen og udviklingscentret i München. Det betyder investeringer for i alt 105 mio. euro (781 mio. kr.).

Sidst men ikke mindst vil man i Storbritannien bygge en ny fabrik til produktion af turbinerne. Det vil koste GE i alt 110 mio. euro (818 mio. kr.).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11