23948sdkhjf

Semco indvier ny fabrik i Vietnam

Semco Maritime har indviet sit nye produktionsanlæg i Vietnam, og de 19 medarbejdere er i gang med at bygge de første fire moduler til en beboelsesplatform til olie- og gassektoren.
Det godt 2.200 kvadratmeter store byggeri er placeret i havnebyen Vung Tau ved Mekong-flodens udmunding, og vice president Hans-Peter Jørgensen forventer, at investeringen på godt 10 mio. kr. vil give positivt afkast allerede inden for to år.

- Selv om det også her er op ad bakke, er det sydøstasiatiske marked ikke så hårdt ramt som det europæiske af den økonomiske krise. Vi forventer at få positiv respons på adskillige af de tilbud på nye opgaver, vi har ude, og vi er meget fortrøstningsfulde omkring mulighederne, siger Hans-Peter Jørgensen.

Opgradering af rigge
Byggeriet af den nye fabrik i Vietnam er forløbet efter planerne, og de lokale medarbejdere er under ledelse af administrerende direktør for Semco Maritime Vietnam Sigvald Vik og to danske ingeniører nu klar til at indlede produktionen.

I den første fase gælder det beboelsesmoduler til jack-up-rigge, og siden skal afdelingen foretage opgraderinger af rigge.

På oliefelter ud for Vietnam, Laos, Cambodja og andre olieproducerende lande i Sydøstasien har de fleste rigge en fortid i Europa og Mellemøsten, og firemandskabinerne trænger til en opgradering med mere plads til både den faste stab og servicefolk. I det første projekt produceres fire moduler med plads til hver otte personer.

Etablering i Vietnam tegn på innovation i krisetid
Omkring 70 personer, hovedsageligt lokale leverandører, kunder og medarbejdere, var med til torsdagens åbning af fabrikken i Vietnam, og desuden deltog blandt andre Hans-Peter Jørgensen og Semco Maritimes administrerende direktør, Steen Brødbæk.

- Etableringen i Vietnam er et tegn på, at vi også i en vanskelig tid går nye veje. Vi har en stor tro på det globale marked for accomodation-moduler, og vi anser også rigopgraderinger i specielt Sydøstasien for at være et attraktivt marked. Vore aktiviteter i Vietnam giver os et forspring og et omkostningsniveau, så vi kan konkurrere i regionen, siger Steen Brødbæk.

Han oplyser, at byggeprojektet i Vung Tau er gennemført i en kvalitet og på et omkostningsniveau, der lover godt for Semco Maritimes fremtidige muligheder i Sydøstasien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094