23948sdkhjf

100 arbejdspladser i ny dansk bilfabrik

Firmaet Autonomous Mobility, som vil sende selvkørende busser og biler ud på de danske veje, løfter mere af sløret for planerne om en dansk bilfabrik. 

Peter Sorgenfrei, CEO i Autonomous Mobility, fortæller til Børsen, at selskabet er klar til at starte pilotprojekter, så snart den danske lovgivning falder på plads.

Herefter vil etablere produktion i Danmark. Forventningen er et 4.000 kvadratmenter fabriksanlæg og 100 ansatte - direkte.

- Indirekte vil det helt sikkert betyde en del for beskæftigelsen i brancher, der kommer til at levere ydelser til de nye fabrikker. Vi skal bruge en stribe højteknologiske produkter som radarsystemer og anden teknologi, og produktionen vil skabe en underskov af digitale serviceleverandører, siger Peter Sorgenfrei til Børsen. 

Produktion og test hænger sammen
Nordjyske Aars har tidligere været nævnt som hjemsted for den kommende bilfabrik. Vesthimmerland kommune er endda klar til at sætte gang i et forsøg med selvkørende biler efter sommerferien.

Der er dog ikke truffet en beslutning om, hvor fabrikken skal placeres, fortæller Peter Sorgenfrei. Det vil ifølge direktøren afhænge af, hvor man får mulighed for at gennemføre pilotprojekter.

Han uddyber dog, at 3D-printede elementer vil fylde meget i produktionen. Fra 10-15 procent i starten skal det efter planen vokse til op mod 85 procent af de producerede biler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078