23948sdkhjf

Hold bag parasolfod i plast vinder iværksætterpris

Succesen indeholder sommervejr, tyske forbindelser og en gin & tonic.

2. maj 2017 blev Iværksætterprisen 2017 uddelt til de tre virksomheder, der imponerede dommerpanelet mest med stærke forretningsmodeller, innovative produkter og international succes.

Prisen i kategorien The World Is Yours gik til Plinthit, der har udviklet og udformet en parasolholder i plast.

Gin, tonic og CVR-nummer Succeshistorien starter en sommerdag, hvor Josefine Østerbys far gik rundt på terrassen og bandede over parasolfoden til havens hængeparasol. Den var tung og uhåndterbar, og med en gigtplaget krop var det næsten umuligt for ham at flytte rundt på den.

Han gav sig til at eksperimentere med en segldug og noget sand og opfandt en helt ny måde at holde parasollen uden rør og rustne skruer. Den brugbare løsning endte dog som skitser i skuffen ved arbejdsbordet.

10 år senere sidder hans datter på en café i Aarhus med sin nye kæreste, og over en gin og tonic overleverer hun idéen med den unikke parasolfod til ham.

- Jeg havde lagt mærke til, at der ikke var sket noget på parasolfodsmarkedet – de bestod stadig af et rør, en betonklods og nogle skruer. Christian havde den rigtige iværksættergejst, og et halvt år efter vores gin og tonic-snak fik vi vores CVR-nummer, fortæller Josefine Østerby til randers.dk.

Plinthit parasolfod bliver produceret af Randers-virksomheden MV-Plast, og emballagen står Peterson Packaging for.

Succes på det tyske marked
De to unge iværksættere startede med at sælge deres produkt i Danmark i 2016, men bevægede sig hurtigt ind på det tyske marked, hvor de nu har 70 procent af deres kunder.

De udvider hele tiden deres netværk og forventer en tidobling af produktionen inden 2018. Blandt andet derfor var det Plinthit, der vandt Business Region Aarhus’ Iværksætterpris 2017 i kategorien The World Is Yours.

- Plinthit er et meget dedikeret iværksætterteam. De har udviklet en unik parasolfod, der gør både logistik, flytbarhed og vedligeholdelse nemmere – og samtidig er den pæn at se på. Virksomheden er allerede i gang med eksporten og har flere planer for yderligere udvikling i fremtiden, siger Tessa Salling, chefkonsulent ved BusinessHorsens og formand for juryen bag Business Region Aarhus’ Iværksætterpris 2017.

Virksomheden PLINTHIT blev stiftet i 2014, mens det unge par på blot 23 somre studerede til en BA i Business Administration på Handelshøjskolen i Aarhus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.343