23948sdkhjf

Råvarekommentar: Vigtige niveauer brudt

Både på olie- og metalmarkederne nåede vigtige modstandsniveauer torsdag.
Olien, WTI 1. pos., lukkede for anden dag i træk over det vigtige modstandsniveau ved USD 60 per tønde. Dermed er der åbnet op for en yderligere stigning i første omgang op mod USD 61 og senere USD 64 per tønde.

Torsdagens olietal fra det amerikanske energiministerium viste et markant fald i produktlagrene, mens råolielagre steg mere end forventet. En udvikling, der blandt andet skyldes et fald i udnyttelsesgraden på raffinaderierne til 85,2 procent. Efterspørgslen ser fortsat robust ud, hvilket i kombination med problemer på raffinaderierne skal betyde en stabilisering over USD 60 per tønde.

På metalmarkederne formåede den toneangivende kobberkontrakt med en stigning på små seks procent at bryde med det stærke modstandsniveau ved USD 6.000 per ton. Dermed handler det røde metal på det højeste niveau siden starten af året, hvor kobber brød med det daværende støtteniveau ved USD 6.400 per ton.

Vi (Jyske Bank, red.) forventer en yderligere stigning på kort sig op mod USD 6.400 per ton. Stigningen i kobberprisen var blandt andet drevet af endnu en truende strejke i det hårdtprøvede kobbermarked. Denne gang er det Ilo-smelteren samt Cuajone-minen i Peru, der ejes af Southern Copper, der er i farezonen.

Nye tal fra ILZSG (The International Lead and Zinc Study Group) viste torsdag, at zinkmarkedet
var i overskud med 332.000 tons i 2006.

Kilde: Jyske Bank

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079