23948sdkhjf

Droner skal ud i industrien

Nyt projekt skal øge udbredelsen af droner inden for blandt andet landbrug, byggeri og offshore.

I de seneste tre år har vist, at brugen af droner og droneteknologi er vokset markant i Danmark, hvilket viser at droneteknologi er kommet for at blive og samtidig er et område med stort erhvervsmæssigt potentiale.

Et nyt toårig projekt, tovholdt af Robocluster, skal sætte skub i udviklingen af droneteknologien for at gøre dem endnu mere anvendelige i industrien, skriver Robocluster i en pressemeddelelse.

- Med projektet Inno-Drone forventer jeg, at vi får taget et ordentligt ryk i forhold til at identificere og formidle konkrete anvendelser af droner i en række industrier. Vi skal med projektet skabe et klart billede af, hvor langt vi er med droneudviklingen i Danmark. Vi skal se hvor det giver rigtig god mening at benytte droner og sætte skub i udviklingen, så det ikke bliver en teoretisk diskussion, men bliver til konkrete anvendelser og et første skridt mod en egentlig industrialisering, som vi har set det med robotter de senere år, udtaler Peter Strabo Hummelshøj, der er projektleder hos Robocluster, som står i spidsen for Inno-Drone projektet.

Inno-Drone har til formål at sætte skub i industrialiseringen og implementeringen af droner i dansk industri på samme måde som det eksempelvis er sket med robotter og AGV'er i industrien. Projektet, der er støttet af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte, er første skridt på vejen mod denne form for industrialisering og understøtter den nationale dronestrategi.

Projektet vil helt konkret belyse brugen af droneteknologi inden for de fem brancheområder: Byggeri, landbrug, produktion, offshore/energi og miljø.

Kick-off konference 31. maj
I samarbejde med Innovationsnetværket for Produktion, Inno-Pro, bliver der den 31. maj 2017 afholdt en kick-off konference med fokus på markedspotentialerne for droner inden for de fem brancheområder.

- Jeg forventer, at Inno-Drone Kick-Off konferencen bliver første skridt på vejen mod en større industrialisering af dronemarkedet i Danmark. Konferencen skal skabe rammerne for en præsentation af de nyeste teknologier og trends i markedet samt de udfordringer og muligheder, slutbrugerne genkender inden for de fem brancheområder. På den måde kan markedspotentialet synliggøres og danne grundlag for videnssamarbejder og workshops, som skal være med til at accelerere udviklingen og anvendelsen af droneteknologi i overensstemmelse med den nationale strategi, udtaler Martin Søndergaard, Business Developer fra Center for Sikkerhedsindustrien i Danmark og Innovationsnetværket for Produktion.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125