23948sdkhjf

Blaaholm Maskinfabrik med ambitioner og mere plads

Der er fuld fart på maskinerne og fremtidsplanerne hos Blaaholm Maskinteknik. Efter flytningen fra Næsbjerg til Esbjerg arbejder man på at få foden inden for på off-shore-markedet.
Maskinerne kører for fuld kraft hos Blaaholm Maskinteknik, der tegner 3D-tegninger og laver prototyper på specialmaskiner side om side med almindelige smedeopgaver og vedligehold hos kunderne. Der er også fuld fart på fremtidsplanerne, og det hele kræver mere plads. Derfor blev adressen pr. 1. februar Limfjordsvej 13 i Esbjerg.

- Vi har behov for både mere plads til produktion og kontor, ligesom vi også har brug for bedre faciliteter til de 15 medarbejdere, siger Torben Blaaholm, der ejer og driver Blaaholm Maskinteknik og fortsætter:

- Vi har ellers været meget tilfredse med lejemålet i Næsbjerg, som er ejet af den lokale foderstof i Næsbjerg, men i Esbjerg får vi dobbelt så meget plads plus mulighed for at udvide.

Behovet for mere plads er vokset yderligere. Blaaholm Maskinteknik har netop hevet den hidtil største ordre i land. Det drejer sig om udvikling og fremstilling af produktionsanlæg, der skal leveres til henholdsvis Spanien og USA.

Patenter og nye satsninger
Blaaholm Maskinteknik arbejder på flere felter. I starten for knap fem år siden gjaldt halvdelen af opgaverne maskinbygning, men i dag tæller udvikling og bygning af specialmaskiner en meget stor del af opgaverne. Især løsninger til vindmølleindustrien er et af de områder, hvor Blaaholm Maskinteknik står stærkt. Det første patent er hus, og det er en klar ambition, at flere skal følge efter.

- Men vi har også ambitioner om at få foden indenfor i off-shore industrien, så derfor er Esbjerg et oplagt område at vælge, fordi Esbjerg også byder på mange andre potentielle kunder, siger Torben Blaaholm, der er uddannet rustfri klejnsmed og maskiningeniør.

På Limfjordsvej kommer Blaaholm Maskinteknik til at råde over 2200 kvadratmeter plus muligheder for at udvide. En del af kvadratmeterne skal bruges til at indrette et rustfrit værksted og på medarbejdersiden har Blaaholm Maskinteknik uddannet folk til at kunne servicere offshore-vindmøller.

Samarbejde med Scanrobot
I 2008 indledte Blaaholm Maskinteknik et samarbejde med automationsvirksomheden ScanRobot, der udvikler projekter baseret på brugte samt nye industrirobotter. Også ScanRobot, som har bofællesskab med Blaaholm Maskinteknik, har trods krisen meget travlt og har brug for mere plads, så også for ScanRobot er flytningen til større lokaler i Esbjerg en god løsning.

Så alt i alt vil den fordobling af pladsen, som flytningen indebærer, komme til stor gavn for begge virksomheder, der trods krisetider har ambitioner om at vokse og udvide arbejdsopgaverne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094