23948sdkhjf

Lego eksperimenterer med nye klodser af hvede

I første omgang gælder det prototyper til klodser. Men ambitionen bæredygtige materialer over hele linjen i 2030.

Lego har meldt sig i kampen om at producere de populære klodser på de bæredygtig måde. Kraftcenteret i Legos ambition hedder Sustainable Materials Centre, og er en afdeling i koncernen, der arbejder på at benytte bæredygtige materialer i deres klodser i 2030.

Centeret har et par år på bagen og kunne sidste år præsentere ny prototyper på klodser lavet af udtræk fra hvede, mens der endnu testes muligheder for at anvende sukker og korn som råmateriale til at lave prototyper af.

- Prototyperne på hvedeproduktet var et meget positivt første skridt, men prototypens udseende og finish lever endnu ikke helt op til de standarder, vi går efter i vores produkter. Vi bliver ved med at teste og udvikle før vi er klar til at sende produkter af bæredygtige materialer ud til vores kunder, siger Tim Brooks, vicepræsident i Sustainable Materials Centre.

Han understreger, at prototyperne er ment til fabrikkens eget brug, og at det derfor ligger noget ud i fremtiden at sende endelige, bæredygtige Legoklodser ud til forbrugerne. Det tager tid at forene de forskellige ønsker og ambitioner i legoklodser

- Den nye generation af klodser må ikke indeholde uønskede kemikalier, de skal være produceret bæredygtigt og reducere spild i gennem hele værdikæden. De tre krav forenes med hinanden og samtidig også lege-værdien i produktet samt kravene til sikkerhed, siger Tim Brooks.

Genbrugt affald
Og reduktionen af spild i produktionen er allerede sat i værk hos Lego, hvor selve fremstillingen af klodserne sker også på en måde, hvor rester og spild bliver indsamlet og brugt i nye klodser.

- Rester fra støbningen bliver hældt tilbage i maskinen og brugt til nye klodser. Hvis noget materiale ikke lever op til vores produktionsstandarder, sorterer vi det fra og sælger til det andre industrier med andre krav, siger Tim Brooks.

Læs mere om: Lego
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093