23948sdkhjf

AVK indgår forlig i FN-sag

Den østjyske producent af ventiler og hydranter indgår forlig med Bagmandspolitiet i sagen om FNs Olie-for-mad-program.
AVK, der producerer ventiler, hydranter og tilbehør til vandforsyning, gasforsyning, spildevandsbehandling og brandbekæmpelse, har indgået et forlig med Bagmandspolitiet i forbindelse med sagen FNs Olie-for-mad-program. Den adm. direktør er tilfreds med forliget.

- Vi er godt tilfredse med det forlig, vi har indgået med Bagmandspolitiet. Vi betragter det som en sejr, fordi det præcis svarer til det beløb, som vi hele tiden har været parate til at betale for vores rolle i sagen, siger eneejer og adm. direktør for AVK Holding, Niels Aage Kjær, til dagbladet Børsen.

AVK skal betale 875.000 plus procesrenter, hvilket svarer til 1,2 mio. kr. til Bagmandspolitiet.

AVK-sagen skiller sig ud
Bagmandspolitiet har rejst sag mod en række danske virksomheder, der beskyldes for at have betalt penge under bordet til Saddam Husseins regime under FNs Olie-for-Mad-program fra 1996-2003. Sagen mod AVK er dog lidt anderledes end de andre.

Ledelsen i AVK opdagede nemlig selv, at en medarbejder i Dubai havde indgået en aftale med en agent i Jordan om at betale bestikkelse i forbindelse med en ordre til Irak.

- I samme øjeblik, vi opdagede medarbejderens forsøg på at betale bestikkelse, holdt vi bestikkelsesbeløbet på 875.000 kr. til den jordanske agent tilbage. Vi ville ikke medvirke til bestikkelse og dermed en ulovlig handling, forklarer Niels Aage Kjær.

Den jordanske agent lagde midlertid sag an mod AVK og fik ved byretten i Århus overraskende nok ret, og AVK blev pålagt at betale pengene. Sagen blev efterfølgende anket til landsretten, der afviste at behandle sagen på grund af den kriminelle handling, der lå til grund for selve sagen.

Forlig mellem AVK og Bagmandspolitiet tilfredsstillende
Bagmandspolitiet har siden rejst krav om konfiskation, men efter længere tids forhandlinger mellem Bagmandspolitiet og AVK Holdings advokat Carsten Fode er sagen nu endt i forlig.

- Vores advokat har gjort et flot stykke arbejde, og vi føler, at Bagmandspolitiet har lyttet til vore argumenter. Det har været en ressourcekrævende sag, men nu er den lukket, og vi kan koncentrere os om vores forretning, siger Niels Aage Kjær.

Læs mere om: AVK
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078