23948sdkhjf

Ny ISO-certificering til Hosta Industries

Den nordjyske underleverandør er blevet certificeret efter den internationale miljøstandard ISO 14001.
I slutningen af 2008 kom der for alvor fokus på miljøet hos Hostas kunder. En af Hostas betydningsfulde udenlandske kunder fik som målsætning, at alle deres underleverandører skulle være certificeret efter den internationale miljøstandard ISO 14001. Derved fik Hosta et lille puf udover kanten og kom i gang med en gennemgribende renovering af interne instruktioner og procedurer.

For at få det bedste ud af arbejdet kontaktede Hosta den erfarne konsulent Bent Andersen, Kvalitetsgruppen. Han har flere systemer på ”samvittigheden”, blandt andet Blue Water, Dantherm Filtration og Skagen Fiskeindustri.

Systemer lagt sammen
Arbejdet blev mere omfattende end først antaget, da det blev besluttet at slå to fluer med ét smæk. I forbindelse med et glidende generationsskifte på kvalitetschefpladsen mellem Egon Pedersen og Søren Mosevang, besluttede man at sammenskrive systemerne, så man fik ét helt nyt system.

- Resultatet er yderst tilfredsstillende, vi får langt mere ud af systemet i dagligdagen end før, hvor det havde tendens til at være en støvet håndbog, der stod på den fjerneste hylde, udtaler Søren Mosevang, kvalitetschef hos Hosta.

- Med det nye miljøledelsessystem har vi på Hosta for alvor fået øjnene op for mulighederne ved at lave små optimeringer her og der, som i sin helhed giver store besparelser, tilføjer Søren Mosevang.

Sparer på energien
Hosta vil gerne synliggøre over for andre i branchen, at det er muligt at gøre noget aktivt overfor miljøet uden, der kræves store investeringer, blot omtanke og fornuft. Som eksempel kan nævnes, at man med få optimeringer på de tre laserskærere, som Hosta råder over, har sparet over 40.000kWh/året.

Det kan være svært i dagligdagen at se besparelserne. Derfor har Hosta haft stor fornøjelse af et samarbejde med Energi Nord, som med måleudstyr har hjulpet med at finde mulighederne. Energi Nord har været med til at ryste posen og har fået Hosta til at se en ny vinkel på tingene – dette har båret frugt, nærmere betegnet 100.000kW fra 2008 til 2009.

Hos Hosta har man løbende forbedringstiltag, men for at det ikke skal løbe ud i sandet, har man lavet ét konkret mål for miljøforbedringer. Målet for 2010 er at nedbringe energiforbruget med min 5 % inden 31/12.

- Mange vil nok mene, at det er nemt, nu hvor aktiviteten ikke er så høj, men vi mener vores mål seriøst, så besparelserne skal være dokumenteret og målbare besparelser på enkelte områder, udtaler Søren Mosevang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079