23948sdkhjf

Eksperter forventer opbrud på vindmøllemarkedet

Vindmøller: De kommende år vil byde på stærkt forøget konkurrence og prispres på det globale vindmøllemarked.
Ifølge Ingeniøren er flere eksperter enige om, at det globale vindmøllemarked i de kommende år vil forandre sig markant.

Ganske vist vil markedet stadig være præget af høj vækst, men en stadig mere intens konkurrence mellem eksisterende producenter kombineret med flere nye producenter vil ændre på magtfordelingen.

Priser under pres
Tendensen bekræftes blandt andet af Manfred Harder, der er partner i den tyske konsulentvirksomhed, Roland Berger Strategy Consultants.

Han forklarer, at markedet vil blive præget af udvidet produktionskapacitet, større ordrer og øget politisk pres. Alt sammen tendenser der vil kunne presse prisen hos vindmølleproducenterne, ligesom flere nye producenter vil kunne påvirke priserne.

Forudsigelserne bakkes også op af det tyske institut for vindenergi DEWI, der dog ikke i første omgang ser nye og mindre producenter som den værste trussel mod de etablerede producenter.

Vestas under pres
- Billigproducenterne er ”newcomere”, der tidligere producerede helt andre ting. Nu laver de så vindmøller, men ikke uden problemer. Vi kan ikke stoppe den asiatiske trang til masseproduktion. Men vi kan i stedet tilbyde vestlig kvalitet og knowhow. Det giver et dyrere produkt, men til gengæld ved man, hvad man har, lyder det ifølge ingeniøren fra DEWI.

Selv om der stadig vil være efterspørgsel efter vestlig kvalitet er instituttet ikke i tvivl om, at danske Vestas vil kommer under pres i de kommende år.

Ifølge instituttet er det især GE og Siemens, som danskerne skal holde øje med i de kommende år, og man forventer ikke, at Vestas vil kunne fastholde sin markedsledende position.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236