23948sdkhjf

40 tons kopiproducerede lejer destrueres

Omkring 40 tons piratkopierede lejer til en værdi af ca. 60 millioner kroner blev for nylig destrueret ved en fællesaktion i Tyskland mod kopiproduktion af lejer. Bag aktionen stod de to kuglelejeproducenter Schaeffler Group og SKF.
Risikoen for at teknologi, design og varemærker bliver kopieret af kinesiske producenter er en af de største udfordringer i dag for mange virksomheder, der ofte har brugt mange ressourcer på at udvikle avancerede produkter.

Kopiproduktion foregår ikke længere kun i Asien
40 tons piratkopierede lejer blev destrueret ved en aktion, som fandt sted d. 23. januar hos Schaeffler Group i Schweinfurt, hvor man producerer FAG produkter. Med denne aktion, hvor også den tyske presse var tilstede, vil man understrege, at kopiprodukter ikke kun er et problem i Kina og Sydøsteuropa, hvor den ulovlige produktion typisk finder sted.

De konkurrerende kuglelejegiganter Schaeffler Group og SFK sendte med aktionen et tydeligt signal i kampen mod kopiproduktion, som er et voksende problem i branchen.

Kopiprodukterne har fundet vej til Europa og kan købes lige om hjørnet. Det var det tyske kriminalpoliti, der opsporede de 40 tons piratkopierede piratkopierede lejer hos en lokal tysk forhandler i Bayern. Lejerne skulle umiddelbart forestille at være af mærkerne INA, FAG og SKF.

Kopier kan få store konsekvenser
Det er svært at sætte tal på de økonomiske konsekvenser for den originale producent, som i dette tilfælde var SKF og Schaeffler Group. Værst går det ud over kunden, der køber piratkopierede lejer i god tro. Rulningslejer er nogle af de mest sikkerhedsre-levante maskinkomponenter, og det kan have fatale følger, hvis lejet ikke lever op til kundens ønskede forventninger og krav til ydeevne. Tilbage i 1989 styrtede et pas-sagerfly ned, som var på vej fra Oslo til Hamborg. Årsagen var en piratkopieret skrue. Alle 55 passagerer ombord omkom ved ulykken.

Det er vigtigt med en hård og vedvarende indsats mod den stadigt stigende kopiproduktion, der er med til at skabe mistillid i branchen. Magasinet Penge på DR1 valgte i samme uge at bringe temaet op til debat. Også Dansk Industri meldte sig ind i kampen med deres lancering af guiden "Til Kamp mod Kopiering i Kina", der skal give en lang række anbefalinger til virksomheder.

I Schaeffler Group og hos SKF lægger man hver især stor vægt på et tæt samarbejde med myndighederne. Advokater, detektiver og toldere er vigtige nøglepersoner i kampen mod kopister. Desværre er kopisterne kopisterne blevet dygtige til at efterligne emballagen og indpakningen. Det kan derfor være svært – selv for en ekspert – umiddelbart at se forskel på original og kopi. Dog er kvaliteten og funktionaliteten meget forskellig, men det mærker man desværre først for sent.

Hvordan kan man som kunde sikre sig et originalt produkt? I princippet er man kun sikker, hvis man handler gennem en pålidelig kilde. Det er selvfølgelig først og fremmest hos den originale producent eller hos autoriserede forhandlere.

Kilde: Schaeffler Danmark ApS / http://www.schaeffler.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078