23948sdkhjf

INA linearmodul sætter verdensrekord

Schaeffler Group Industrials afdeling INA Linear Technology har sat verdensrekord med et 8,1 m langt tandem linearmodul.
Det enorme tandem line-armodul er udviklet og specialfremstillet til en fransk producent af automatiserings-systemer, oplyser Schaeffler Danmark ApS.

Basismodulet for den lineære aktuator er den populære linearføring MDKUSE35-3ZR, der består af en aluminiums føringsskinne med stor stivhed og to parallelt anordnede seksradede kugleomløbsenheder af typen KUSE35. Modulet drives af en linearmotor fra INA Drives & Mechatronics GmbH & Co. oHG (IDAM). Det direkte drev er udstyret med to synkron linearmotorer af standardtypen L1C, der genererer en maksimal kraft på 3.934 N.

Linearmodulets dimensioner:
• Slaglængde = 7 m
• Længde = 8,1 m
• Højde = 20 cm.

Vognen er 50 cm bred og 70 cm lang. Aktuatoren er forholdsvis kompakt og har en masse på kun 800 kg. Størrelsen til trods kan vognen bevæges med en hastighed på op til 2 m/s og en acceleration på op til 5 m/s med en reproducerbar nøjagtighed på +/- 0,01 mm.

Schaeffler Group producerer lejer og linearteknik, har 66.000 ansatte og en årlig omsætning på 66,5 mia. kr. (2008). I Danmark er Schaeffler Group repræsenteret gennem Schaeffler Danmark ApS, med hovedsæde i Århus.

Kilde: Schaeffler Danmark ApS - http://www.schaeffler.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094