23948sdkhjf

Sanistål-direktør er ikke bekymret

Trods en dalende egenkapital mener finansdirektør Torben Thyregod ikke, at situationen i selskabet er alvorlig.
Ifølge dagbladet Børsen skal Sanistål om fem måneder genforhandle lån på cirka 2 mia. kroner, og samtidig oplever koncernen en stærkt faldende egenkapital.

Trods de svære tider er finansdirektør Torben Thyregod dog ikke specielt bekymret over situationen. Han medgiver, at koncernen snart skal til at tjene nogle penge igen, men han ser ikke noget krævende behov for at få tilført ny kapital.

Ikke en fed forretning nu
- Jeg føler mig faktisk komfortabel med det her, også set i forhold til sidste år, hvor vi havde et andet omkostningsniveau. Det er ikke en fed forretning nu, men jeg tror alle forventer, at det på et eller andet tidspunkt vender, lyder det fra finansdirektøren.

Sanistål-ledelsen har tidligere meldt ud, at man arbejder på at sælge bygninger for omkring 600 mio. kroner for at nedbringe gælden. Torben Thyregod påpeger i den forbindelse, at ejendommene er bogført til anskaffelsespris, og han vurderer på den baggrund, at den reelle værdi fortsat er højere end den bogførte værdi.

Sanistål realiserede i 3. kvartal 2009 et underskud på 45 mio. kroner mod et underskud på 320,6 mio. kroner i samme periode året før. Egenkapitalen udgjorde ved udgangen af 3. kvartal 98,4 mio. kroner mod 639,2 mio. kroner efter 3. kvartal 2008.

Ledelsen forventer et driftsunderskud i niveauet 200 mio. kroner for 2009, mens der for 2010 ventes et plus på 50-100 mio. kroner på driften. Begge tal er eksklusiv eventuelle salg af ejendomme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079