23948sdkhjf

Fynsk underleverandør udvider jagtmarkerne

NMF-koncernen skal favne bredere i sine brancher og ud i nye kundesegmenter. Det er missionen for den nye koncerndirektør Bjarne Poulsen, som tiltrådte som koncerndirektør i november sidste år. Han sad inden da for bordenden i bestyrelseslokalet i halvandet år.

- Mit fokus er at udvikle koncernen. Jeg vil øge omsætningen og diversiteten i kunderne. Vi skal stadig have et store fokus på vindbranchen, men samtidig også gøre os lidt mindre afhængige og skal kigge mere ind i andre brancher som for eksempel byggeindustrien, siger Bjarne Poulsen, der inden tiltrædelsen beskæftigede sig med shipping i fem år hos Mærsk.

I starten af april overtog han også direktørstolen i et af koncernens selskab, Næsby Maskinfabrik. Hele koncernen er familieejet af anden generation af Skovsager-familien med Majbritt Skovsager Nielsen i spidsen.

Tidligere har Bjarne Poulsen været ansat som direktør hos de fynske virksomheder Micro Matic og Nassau, og det er hos sidstnævnte, at han har det største indblik i metalbranchen.

Jager lokale vindaktører
Med produktion i Danmark og Kina og en spirende produktion i USA, har NMF-koncernen et globalt set-up. Og rundt om i verden ser direktøren også en række muligheder for at få en større kundeportefølje i vindindustrien.

- Vi følger de store vindaktører ud i verden, men vi kigger også på de lokale markeder i Kina og USA, hvor vi prøver at udnytte de høje kompetencekrav, som de store aktører stiller, til at hjælpe de mindre og mere lokale vindproducenter, som der er en forholdsvis stor del af i Kina og USA, siger Bjarne Poulsen.

- Vi skal udnytte koncernen bedre på tværs, end vi har været vant til at gøre. Det er at have et meget større fokus på at producere, hvor det giver mening. Vi skal ikke kigge så meget på, hvilket af vores selskaber, som kunden tilhører, men der, hvor det giver mening i forhold til leveringstid, kvalitet og pris.

Vindkompetencer skal sparke nye døre ind
NMF-koncernen tæller fire selskaber - Næsby Maskinfabrik(NMF), Quicktube, NMF China og et nyt amerikansk selskab. De fire selskaber er alle underleverandører til primært vindbranchen, men også til andre brancher som offshore og byggesektoren.

På fabrikkerne produceres alt inden for pladebearbejdning og rørlaserskæring i aluminium og rustfrit stål. Og det er de høje krav til dokumentation og kvalitet - som NMFs kunder i vindbranchen stiller - der skal vinde nye kunder i nye brancher.

- Vi skal bruge nogle af de kompetencer, som vi har, fordi vi leverer til de store vindfabrikanter. Kravene svarer til de krav, som har været i bilbranchen i mange år, og vores set-up betyder, at vi på den måde har en blåstempling, som helt klart kan udnyttes. Det kan blandt andet være maskiner til fødevarer, siger direktøren.

Fakta om NMF-koncernen

Næsby Maskinfabrik har 80 ansatte, hvoraf 60 medarbejdere er i produktionen, mens Quicktube har godt 20 ansatte.

Det kinesiske selskab er en kopi af det danske set-up i Næsby Maskinfabrik, men lige knap så automatiseret og med knap 80 mand.

Derudover har koncernen et nystartet set-up i USA, som skal vokse i takt med kunderne. Der er en håndfuld medarbejdere i øjeblikket, og afdelingen laver primært færdigmontage og kvalitetssikring af produkterne, inden de går ud til de amerikanske vindkunder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094