23948sdkhjf

NMF strømliner koncern: Rørlaser-satsning flytter ind i moderselskab

Kunderne skal angribes samlet og ikke hver for sig. Det er mantraet i den proces, som NMF Group er i gang med. Første skridt er allerede taget.

For datterselskabet Quicktube er flyttet ind i Næsby Maskinfabrik. Det betyder, at det er slut med at stå på egne ben for rørlaserskæringsspecialisten, der blev grundlagt i 2013, og som på trods af en aggressiv tilgang til markedet ikke har kunnet leve op til de forventede resultater. Sidste år havde Quicktube et resultat før skat på -7,7 mio. kr.

- Vi er i gang med at sammenlægningen, fordi vi vil lave et stærkere setup, end vi har i dag. Det betyder, at vi i stedet for at levere simple dele kan levere pakke-løsninger, siger CEO David Ellekær, der tiltrådte i marts 2020.

Ændringerne gør, at Quicktubes funktionærstab fysisk bliver sat sammen med Næsby Maskinfabrik og vil fremover varetage opgaver i et fælles QuickTube – NMF. Quicktubes maskiner bliver på den nuværende produktionslokation i første omgang.

Den tidligere Quicktube-direktør Flemming Stig Hansen valgte selv at fratræde sin stilling i august 2020.

Nye kunder og bredere pallette

David Ellekær forklarer, at Næsby Maskinfabrik har fokuseret meget på vind, og den væsentligste del af aktiviteten er kommet fra nogle få kunder. Hos Quicktube har man gjort det omvendte og tilbudt rørlaserskæring bredt ud i markedet. Det betyder, at man ved at slå de to salgsorganisationer sammen kan opnå store synergier.

Med strukturændringen bliver der ikke skruet ned for ambitionerne. Tværtimod. For med en sammensmeltet salgsorganisation kan NMF Group komme bredere ud og få en større kontaktflade i markedet.

- Vi vil gerne vokse, servicere vores kunder endnu bedre og tiltrække nye kunder. Vi prøver at brede vores forretning ud, så Næsby Maskinfabrik ikke kun primært er i en branche, mens Quicktube skal tilbyde en meget større produktpallette til kunderne, siger direktøren, der har rettet øjnene mod byggeriet, den generelle industri, offshore og maskinbyggere.

NMF har med ændringerne cirka 65 ansatte på sine fabrikker i Odense og cirka 70 medarbejdere på sin fabrik i Kina.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062