23948sdkhjf

Store ordrer til Vestas fra Toyota Motors Koncernen

Vestas har modtaget ordrer på i alt 81 stk. V80-2,0 MW vindmøller og 31 stk. V90-3,0 MW vindmøller til vindkraftprojekter i Japan, Taiwan og Sydkorea.
Ordrerne er modtaget fra Toyota Tsusho Corporation i Japan, som er et handelsselskab under Toyota Motors-koncernen. Ordrerne omfatter levering samt idriftsættelse af vindmøllerne. Levering af vindmøllerne vil finde sted i løbet af 2007 og 2008, og installation påbegyndes i sommeren 2007 og fortsætter ind i 2008.

Ordrerne er til ni forskellige projekter i tre lande og er af strategisk vigtighed for såvel Toyota Tsusho Corporation som for Vestas. Ordrerne cementerer de stærke relationer mellem de to selskaber, som nu udvider samarbejdet til andre asiatiske lande uden for Japan. Til disse projekter fokuserer Toyota Tsusho Corporation på Vestas’ gennemprøvede 2 MW platform og udvider ligeledes med Vestas’ 3 MW platform til to projekter i Japan.

Toyota Tsusho Corporation har allerede købt Vestas-vindmøller i Japan med en samlet kapacitet på mere end 250 MW til videresalg samt til egne projekter. Vindkraftforretningen anses som et af de vigtige elementer i Toyota Tsusho Corporation’s værdikæde og får således første prioritet, når det drejer sig om udvikling og investering i vedvarende energi.

- Udvikling af den vedvarende energisektor for beskyttelse af miljøet er af meget stor betydning for Toyota-koncernen, da det er et vigtigt element i koncernens langsigtede strategiske plan, siger Hisashi Yamamoto, adm. direktør for Toyota Tsusho Corporation og fortsætter:

- Vores strategiske samarbejde med Vestas er opbygget gennem de seneste seks år, og samarbejdet forventes fortsat udvidet for at imødekomme det stigende energiforbrug på de asiatiske markeder.

- Vi glæder os meget over disse nye ordrer på MW-møller fra Toyota Tsusho Corporation. MW-møllerne har vist sig at være særligt velegnede til de lokale vindforhold, siger Thorbjørn N. Rasmussen, adm. direktør for Vestas Asia Pacific A/S og fortsætter:

- Det er yderst vigtigt for vores kunder, at de har meget effektive og driftssikre vindmøller, og Toyota Tsusho Corporation har med disse ordrer vist deres engagement mht. at sælge Vestas-vindmøller i den asiatiske region. Toyota Tsusho Corporation har indtil nu leveret mere end 300 MW i Japan og Taiwan, så hos Vestas er vi meget stolte over at være Toyota Tsusho Corporation’s foretrukne valg.

Kilde: Vestas Wind Systems / http://www.vestas.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143