23948sdkhjf

Stigende forventninger til produktion og beskæftigelse

Danmarks Statistiks konjunkturmåling var i december næsten uændret i forhold til november. Forventningerne til produktion, beskæftigelse og ordrebeholdning er svagt stigende.
Siden Danmarks Statistiks konjunkturbarometer nåede sit lavpunkt på -34 i april 2009 er det stort set kun gået fremad.

I november lå tallet på -3, og det niveau holdt sig stort set ind i december, hvor indikatoren lå på -4. Generelt er forventningerne stigende på de fleste områder.

Vurderingen af færdiglagrene er således steget fra -26 til -21, mens forventningerne til beskæftigelse og produktion er øget fra henholdsvis -26 til -18 og fra 1 til 3. Endelig er virksomhedernes forventninger til salgsprisernes udvikling steget fra -7 til -4, mens vurderingen af ordrebeholdningerne er steget fra -43 til -39. Den ligger dermed på sit højeste niveau siden oktober 2008.

Forskelle mellem sektorerne
Ovenstående er det gennemsnitlige billede for hele industrien, men går man lidt længere ned i tallene ses en tydelig forskel på de respektive sektorer.

Fx er det virksomhederne inden for fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder, der har de mest positive forventninger til produktionen, mens producenter af varige forbrugsgoder er dem, der har det mest positive syn på udviklingen i beskæftigelsen. Producenter af ikke-varige forbrugsgoder har til gengæld de mest negative forventninger til salgspriserne.

Konjunkturindikatoren fra Danmarks Statistik bygger på industriens samlede forventninger til udviklingen i de kommende tre måneder.

Kilde: Danmarks Statistik - http://www.dst.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078