23948sdkhjf

Roblon forventer mere vækst oven på succesregnskab

Roblon A/S har i det seneste regnskabsår opnået et meget tilfredsstillende resultat, og frederikshavner-virksomheden spår i år ydeligere stigning i afsætningen på offshore og øvrig industri.
I regnskabsåret 2005/06 opnåede Roblon A/S et resultat før skat på 25,3 mio. kr. mod 17,1 mio. kr. året før. Resultatet er bedre end forventet ved årets begyndelse, og set i forhold til sidste år er der tale om et betydeligt bedre resultat.

Omsætningen i 2005/06 blev på 189,4 mio. kr. mod 171,8 mio. kr. året før, hvilket er en fremgang på 10,2 pct. Alle tre divisioner har i 2005/06 realiseret en omsætning og et primært resultat, der var bedre end sidste år, og alle har opnået bedre resultater end forventet.

På baggrund af udviklingen på markederne og forventningerne ved årets begyndelse anser bestyrelsen resultatet som værende meget tilfredsstil-lende.

Forventningerne til årsresultatet blev justeret ved halvårsmeddelelsen den 22. juni 2006 til et resultat før skat i intervallet 20-24 mio.kr. mod et tidligere forventet resultat i intervallet 15-19 mio. kr.

Resultatet overstiger således de til fondsbørsen meddelte forventninger. Eksportandelen blev på 92,4 pct. mod 91,4 pct. året før.

Forskellene trækker divisionerne frem
Baggrunden for det meget tilfredsstillende årsresultat dækker over forskelle i de tre divisioner.

Divisionen Roblon Industrial Fiber, der leverer produkter til kabelindustrien, primært inden for segmentet fiberoptiske kommunikationskabler, har oplevet en mindre tilbagegang i afsætningen til denne industri. Inden for segmentet offshoreer der set en betydelig stigning i afsætningen.

Divisionen Roblon Fiber Optics’ fremgang skyldes en positiv udvikling på eksisterende markeder som følge af en styrkelse af samarbejdet med vore distributører samt en øget omsætning til flere større OEM kunder (virksom-heder, der benytter fiberlys i deres produkter).

Fortsat vækst ventes
Der er i løbet af året indgået flere rammeordrer, som ved udgangen af regnskabsåret har medført en øget ordrebeholdning. Roblon Engineerings øgede omsætning skyldes primært et større projektsalg af windere og et større salg af kabelmaskiner, mens omsætningen af tovværksmaskiner er lavere end året før.

Roblon Industrial Fiber forventer, at den globale efterspørgsel på fiberoptiske kabler fortsat vil udvise svag vækst og forventer en omsætning i samme niveau som i 2005/06 til dette område.

Der forventes en stigning i afsætningen til offshore og øvrig industri. Indtjeningen i divisionen forventes at blive lidt mindre end i 2005/06 på grund af udskudte omkostninger til udvikling samt salg og markedsføring.

Kilde: Årsregnskabsmeddelelse fra Roblon A/S – http://www.roblon.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094