23948sdkhjf

Stålbranchen stormer frem

2006 har været præget af kraftigt stigende stålpriser. Mens forbruget fortsætter med at stige i 2007, vurderer de fleste analytikere, at 2007 byder på mere stabilitet på prismarkedet.
Det har været et år med kraftigt stigende stålpriser. Når det gælder 2007 vurderer de fleste analytikere, at vi går ind i en mere stabil periode når det gælder prisstigninger. Stålværkerne er lykkedes med at få prisstigninger i 4. kvartal og nu også i 1. kvartal men i en mere afdæmpet takt.

Fortsat konsolidering i stålverdenen
Årets store sensation, når det gælder stålbranchen, blev indiske Mittals overtagelse af Arcelor som dermed blev verdens største stålproducent. Nu har røgen lagt sig efter den hårde modstand Arcelors franske ledelse ydede i foråret. Familien Mittal ejer 43,5 procent i det nydannede Arcelor Mittal og efter to måneder afsatte Lakshi Mittal den administrerende direktør som var hentet i Arcelor for selv at overtage posten.

Prisen på jernmalm forventes at stige
Jernmalmproducenterne begynder nu at komme med sine priser for 2007. Og også her er der prisstigninger i vente. På SBBs Steel Market Asia konference blev der nævnt forhøjelser på 5-10 procent.

Fortsat stærkt marked for byggeri
Byggeindustrien går godt og behovet for stål er stort. Både tysk og engelsk byggeindustri rider videre på en god konjunktur. Ser vi på de nordiske selskaber forventer NCC at markedsstigningen bliver 6% i år og at det fortsætter til næste år med måske 3%. Skanska forventer dog et mindsket boligbyggeri i Sverige i 2007.

Stålværkerne fortsætter prisstigninger i lavere tempo
Stålværkerne adviserer prisstigninger til næste år. Nogle af værkerne er fuldt bookede for første kvartal og nogle også ind i andet kvartal. Kvoteringer findes derfor stadig og visse produkter er at betragte som mangelvarer. Til dette hører eksempelvis bjælker hvor efterspørgselen skyldes det store antal byggeprojekter der er planlagte.

Legeringstillæget for rustfrit stål er forhøjet med 1200 euro/ton i løbet af 2006, meddeler SBB. De høje kostpriser for legeringer har påvirket prisen for specialstål. Zink er steget i pris, hvorfor producenter af varmgalvaniseret stål nu ændrer sine såkaldte overprislister, det vil sige tillæg til basisprisen.

Læs hele stålkommentaren for december 2006 på Tibnors hjemmeside http://www.tibnor.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126