23948sdkhjf

Cloos svejserobotcelle var trækplaster på husmesse

Koldingfirmaet A.H. International har netop afholdt to dage med åbent hus i anledningen af 25 års jubilæum for Cloos svejserobotter. Og en robotcelle fra netop Cloos blev husmessens trækplaster, hvor flere hold gæster gik hjem med kontrakter under armen.
Godt et halvt hundrede interesserede mødte op og fik en god snak om robotsvejsning og manuel svejsning på A.H. Internationals husmesse i Kolding. Et hold gæster gik endda hjem med en kontrakt under armen på et kompaktrobotanlæg.

Cloos var trækplaster
Det var robotcellen fra Cloos, der var det store trækplaster på messen. Den fremviste robotcelle var udstyret med en dobbelt-2-akset-manipulator, så robotten kunnde svejse på den ene side, mens næste emne gøres klar.

Selve svejseværket er en GLC Quinto 403 – en fuldprofessionel maskine perfekt til robotsvejsning med integreret svejsedataovervågning, optimal kvalitet og ydeevne.

Besøgende kunne både se og prøve
Efter at A.H. International A/S har fået forhandlingen, er omsætningen og dermed også antallet af Cloos robotter og svejsemaskiner i Danmark steget. Cloos er et af de ældste fabrikater i svejseudstyr, og med en kontinuerlig udvikling et af de bedste. Og det er netop denne udvikling, der gør Cloos til det førende mærkevare inden for svejsning.

Cloos fremstiller selv samtlige komponenter i et robotanlæg og dette sikrer bl.a. en optimal integration mellem svejsemaskine, robot og manipulator. Robotten og svejsemaskinerne er så at sige født med samme sprog.

På dette billede afprøver en gæst en GLC 300 MC2 svejsemaskine.Der var også på udstillingen mulighed for at se og prøve 4 svejsemaskiner fra Cloos. Det var GLC 353 MC3, GLC 451 C, GLC 333 MC4 og GLC 300 MC2. Den tyske svejseproducent havde sendt 2 af sine teknikere op til A.H. International, så de kunne demonstrere produkterne i praksis. Nogle få besøgende og de ansatte vovede sig hen for at prøve at svejse i bl.a. sort stål, rustfrit stål og aluminium. Svejserøgen fra både svejsemaskiner og robotten blev suget ud af udsugningsanlæg fra V.Å. Gram, hvis produkter også bliver forhandlet gennem A.H. International A/S.

Det blev også til en kontrakt
På selve husmessen købte Prodan A/S et svejserobotanlæg, der næsten er magen til den fremviste robotcelle, dog med en manipulator, der kan håndtere større emner. Prodan A/S er en fusion af Prodan A/S, Værum Smede- og Maskinværksted, Giga Stål og FJ Teknik. Udover kompaktanlægget blev to af de fremviste svejsemaskiner solgt til andre kunder.

Prodan A/S, Værum Smede- og Maskinværksted, Giga Stål og FJ Teknik har fusioneret til Prodan A/S og har nu investeret i et svejserobotanlæg fra CLOOS. Her gives der håndslag på købet af robotten.På udstillingsdagene blev der endvidere fremvist tilsatsmaterialer fra UTP og WDI, svejseudstyr fra Dinse, Huntingdon og Weldcraft samt Jokisch køle- smøremidler, JAX og Lubcon smøremidler og Pelox bejdseprodukter, som er A.H. Internationals øvrige forretningsområder.

Kilde: A.H. International – www.ahi.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126