23948sdkhjf

Veta rykker hjem til Herlev

En plan om at samle produktionen i større lokaler i Præstø er skrinlagt, og i stedet flytter den sjællandske underleverandør nu tilbage til de velkendte omgivelser i Herlev.
Siden 1996 har veta produceret fra to forskellige fabrikker i henholdsvis Præstø og Herlev. Tidligere var det meningen, at al produktion skulle samles i Præstø, men nu er planerne ændret, og i stedet har man besluttet at rykke hjem i de trygge rammer i Herlev, hvor man har huseret siden 1972.

- De aktiviteter vi har i Præstø i dag er blandt andet vores spåntagende afdeling, vores maskinopbygning samt montage og pakning af ventilations-produkter. Alle disse produktområder forventer vi at kunne flytte i løbet af december. Derudover har vi vores pulverlakering, som vil blive flyttet i løbet af de kommende seks måneder, forklarer Mikkel Karlsson.

Back-to-basics
Han står nu atter i spidsen for den familieejede virksomhed, efter at den hidtidige administrerende direktør fratrådte sin stilling pr. 01/03-2009. Mens den tidligere direktør arbejdede for en samling af aktiviteterne i Præstø, er Mikkel Karlsson overbevist om, at Herlev vil være den optimale løsning.

- I en overgangsperiode vil fabrikken i Præstø komme til at fungere som en buffer, indtil vi er helt på plads i Herlev. Vi har taget det gode ud af fabrikken i Præstø, men alligevel er det hele en slags back-to-basics for os. Herlev ejendommen har ikke været udnyttet effektivt igennem en årrække. Det skal vi til at gøre nu. Først og fremmest skal vi etablere os som den underleverandør af metalvarer som vi er, og derudover er det vores ambition at køre et fint og rent 2010, der ikke er belastet af tidligere tiders dispositioner, lyder det fra Mikkel Karlsson.

Produktmiks ændres ikke
Det er dog lidt af et puslespil at få flyttet både maskiner og medarbejdere mellem de to byer.

- Vi har 9.000 kvadratmeter i Præstø, som bliver flyttet ind på 3.000 kvadratmeter i Herlev. Det svarer lidt til at flytte ind i et par bukser, der er for små. Men det kommer ikke til at få betydning for vores produktmiks. Vi bibeholder vores produktion af limmaskiner og ventilation udover vores mere traditionelle underleverandørarbejde, siger Mikkel Karlsson.

Nye maskiner på vej
Selv om pladsen reduceres til en tredjedel, betyder det ikke, at der slækkes på udviklingen af virksomheden, og der er allerede gjort plads til nye maskiner i Herlev.

- Vi skal meget gerne inden længe have opstillet en ny 5-akset laserbearbejdnings celle, som giver mulighed for 3D-skæring, svejs og større rørskæring. Den forventer vi at være klar med i begyndelsen af det nye år. Derudover har vi gjort plads til et fuldautomatisk stansecenter med ind- og udlægning, som vi forventer bliver klar i samme periode som laserskæreren, fortæller Mikkel Karlsson, som også har et andet udviklingsprojekt på bedding i 2010.

I løbet af året er det også vores mål at blive ISO 9001-certificeret. Vi starter processen op i januar og forventer at være færdige i december næste år. Det er selvfølgelig en investering i fremtiden, og vi forventer da også at kunne hente nye typer af ordrer på den konto, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079