23948sdkhjf

Ny inspiration er hentet udefra

Siden 1943 har Veta Industry a/s været drevet af familien Karlsson. Med udnævnelsen af Peter Smed til administrerende direktør pr. 1. maj 2008, kom der nyt blod og inspiration til den sjællandske underleverandør af pladebearbejdning, dreje - og fræseleverancer.
De fleste ville nok tænke sig om en ekstra gang, før de vælger at overtage ansvaret i en familievirksomhed, men for Peter Smed var valget ikke vanskeligt, og i dag har han bestemt ikke fortrudt, at han blev leder af den sjællandske virksomhed med hovedkontor i Herlev og produktion i Præstø.

- Det har været fantastisk at blive involveret i virksomheden. Jeg har fået en kanon modtagelse og alle muligheder for at søsætte og igangsætte mine ideer, omstrukturere firmaet, hente nye folk ind - eller sagt på en anden måde, at udvikle. Der har ikke været nogen bremse, erklærer Peter Smed.

Ny mand - nye ideer
Det er ellers familien Karlsson selv, der har stået i spidsen for virksomheden siden begyndelsen i 1943, men i efteråret 2007 besluttede de, at der var behov for nyt blod i ledelsen. Valget faldt på Peter Smed, som blev katalysator for at samle produktionen i Præstø og øge aktiviteterne uden for Danmark med udvikling af firmaets salg og produktion af nicheprodukter. I denne proces vil Peter Smed naturligvis arbejde tæt sammen med familien og særligt Mikkel Karlsson, som nu er bestyrelsesformand.

Øget fokus på niche produkter
På salgssiden har Veta Industry A/S’ nye direktør blandt andet arbejdet med at sikre fokus på produktionen af applikationsmaskiner, som er et relativt nyt produktområde, samt yderligere udvikling af svejseudsugninger - også kaldet punktudsugninger. Begge produktområder er vigtige elementer i Veta Industry A/S’ strategi for kraftig vækst i 2009-2011.

- Vi er Danmarks eneste producent af industrielle applikationsmaskiner, populært kaldet lim maskiner, der markedsføres under navnet VETACS. Vores mangeårige erfaring med maskinproduktion kommer os til gode, efter vi overtog produktion i tæt samarbejde med Sika Danmark A/S, som herefter ønskede at koncentrere sig om deres kerneforretninger. Vores maskiner anvendes i produktionen af blandt andet vindmøller, campingvogne, kølevogne og andre konstruktioner indenfor bygge og anlæg. Vi leverer til hele Europa, ligesom vi også har succes i Indien, Sydafrika, Chile og Rusland, forklarer Peter Smed.

Et andet nicheområde er inden for punktudsugning og filtre som markedsføres under navnet Vetadex. Her leverer Veta blandt andet flex udsugningsarme til smedevirksomheder, men også små filteranlæg til mindre og mellemstore industrivirksomheder har vundet indpas flere steder i Europa, hvor Tyskland klart er det største marked.

Peters værdigrundlag
- Min kongstanke er, at det er lige så vigtigt med de rigtige folk som de rigtige maskiner. Med større fokus på mennesker kan man nå højere end med fokus på maskiner alene. Det er også en udvikling, der skal smitte af på vore kunder. De skal altid opleve, at de er ”nye kunder”. Det er vigtigt, at vi passer på dem, står på tæer for dem hver dag og lader dem vide, hvor dyrebare de er for os.

- Personligt vil jeg bidrage med en anderledes resultatorienteret attitude til salg. Jeg prøver som direktør at ændre kulturen til at blive mere forretningsorienteret, hvor den før nok har været mere produktionsorienteret slutter Peter Smed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094