23948sdkhjf

Ny Siemens-fabrik placeres i denne måned

Engelske interesser arbejder hårdt for at komme til at lægge jord til Siemens’ kommende offshore-vindmøllefabrik. Esbjerg står dog stadig stærkt i opløbet.
Ifølge Børsen vil Siemens i denne måned beslutte, hvor koncernens kommende fabrik for offshore-vindmøller skal placeres. I Esbjerg har man reserveret 2 mio. kvadratmeter jord til byggeriet, men på sidelinjen står England, hvor der fra politisk hold er blevet presset på for at få en international vindmølleproducent til at etablere sig i landet.

- Vi ser med interesse på England, for der er et stort potentiale for havvindmøller, udtaler Siemens’ pressechef Tanja Torsteinsson til Børsen.

Blandt fordelene ved at etablere sig i England er et stort hjemmemarked, idet englænderne ventes at investere stort i havvindmøller i de kommende år. Alligevel vurderer flere eksperter, at Esbjerg stadig er favorit.

- Danmark er langt mere oplagt som placering for en fabrik for havvindmøller. Vi har verdens største havvindmølleparker i drift og med en placering i Danmark, får man en hotline til hele industrien og den viden, der er samlet her i Danmark, udtaler Anne Højer Simonsen, vicedirektør
i Energistyrelsen, til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141