23948sdkhjf

Dantherm ser frem til 2010

Selskabet har en tro på, at bunden nu er nået, og ledelsen ser optimistisk frem til 2010, hvor en ny forretningsstrategi skal medvirke til øget kapitaltilførsel.
Dantherm opnåede i tredje kvartal et driftsresultat på -2,9 mio. kr. mod et overskud på 20,0 mio. kr. i samme periode sidste år. I de første tre kvartaler har Filtration-segmentet realiseret et driftsunderskud på 16,5 mio. kr. mod et driftsoverskud på 40,0 mio. kr. i samme periode sidste år.

Overvejende negative driftsresultater
Positive driftsresultater i de tyske, danske, engelske og kinesiske datterselskaber har ikke kunnet opveje negative driftsresultater i de øvrige datterselskaber. Driftsresultatet for årets første tre kvartaler er korrigeret med 23,9 mio. kr. i restruktureringsomkostninger.

Store restruktureringsomkostninger
Cirka to tredjedele af restruktureringsomkostningerne er afholdt, mens den sidste tredjedel er hensat til besluttede tiltag. Der er i årets første tre kvartalter igangsat og gennemført en række besparelsestiltag, som har omfattet afskedigelser og nedsat arbejdstid med tilhørende lønreduktion for en række medarbejdere. Sammenlignet med tredje kvartal 2008 er det gennemsnitlige antal fuldtidsansatte medarbejdere reduceret med 313 svarende til en reduktion på 23 %.

For regnskabsåret 2009 forventes en samlet omsætning i niveauet 1,35 mia. kr. og et negativt resultat før skat i niveauet 265 mio. kr.

I de angivne resultatforventninger indgår restruktureringsomkostninger i niveauet 45 mio. kr., mens forventede nedskrivninger på overvejende immaterielle aktiver udgør ca. 105 mio. kr., der er uden likviditetseffekt.

Negativt resultat fra brændselscelleaktiviteterne
I resultatforventningen indgår desuden et negativt driftsresultat fra koncernens brændselscelle-aktiviteter i Dantherm Power A/S med ca. 30 mio. kr. En andel af den omtalte nedskrivning af immaterielle aktiver er ligeledes relateret til brændselscelleaktiviteterne.

Ny strategi præsenteres marts 2010
Dantherm vil i løbet af de kommende måneder videreudvikle forretningsstrategien for koncernen. Heri indgår også overvejelser om strukturelle tiltag. Efter at der i 2009 er gennemført væsentlige
restruktureringer og nedskæringer er målet med strategiarbejdet at fokusere på vækstmulighederne for koncernens forskellige produkter og markeder. Resultatet af strategiarbejdet forventes præsenteret i koncernens årsrapport for 2009, som offentliggøres i marts 2010.

Dantherm har gennem 2009 haft en tæt dialog med koncernens kreditinstitutter om den fremadrettede finansiering. Det er målet at indgå en aftale med kreditinstitutterne om en finansieringspakke for 2010 sideløbende med færdiggørelsen af koncernstrategien.

Kilde: Dantherm

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.284