23948sdkhjf

Danske udstillere: Elmia var en succes

Optimismen spirer blandt svenske industrivirksomheder. Det er konklusionen blandt de danske udstillere efter dette års Elmia Subcontractor.
Traditionen tro drog en del danske virksomheder over Øresund for at deltage i Elmia Subcontractor, og selv en mindre tilbagegang i besøgstallet kunne ikke ødelægge deres humør. For på trods af, at der stadig tales og skrives meget om finanskrisen, så viste dette års messe, at der er lys for enden af tunnellen.

- Der var helt klart større optimisme end sidste gang, hvor vi jo befandt os lige midt i granatchocket oven på krisen. De virksomheder, vi havde med på vores fællesstand, syntes det var udmærket, og de fleste af dem har fået gode kontakter. Det var selvfølgelig ikke en messe som i jubelårene, hvor man kunne hente store ordrer direkte på messen, men nu er den tilbage på et normalt leje. De fleste udstillere følte, at der er noget at arbejde videre med, når de kommer hjem, forklarer Knud Hareskov fra Center for Underleverandører, der sammen med den danske ambassade i Stockholm havde arrangeret en fællesstand for 24 deltagende virksomheder.

Bunden er nået
Og meldingerne er de samme fra de øvrige virksomheder, Metal Supply har talt med:

- Det var en fornuftig messe med en positiv stemning – og det gjaldt både de svenske og de danske udstillere og gæster. De hænger ikke så meget med hovedet, som de har gjort. Det virker som om, bunden er nået nu. Messen var bedre i år end sidste år. Der var ikke så truende skygger, men mere tendens til at virksomhederne nu vil i gang igen. Derudover var det også som om, folk havde tid til at komme ud og se mere på messen, siger Steen Clausen fra Molytex.

Også hos Rea Automatdrejning, der er veteraner på Elmia Subcontractor, kan man mærke en bedring hos de svenske kunder.

- Situationen taget i betragtning var det en ok messe. Det var færre besøgende end forventet, men det kom ikke helt bag på os. Så vi havde ikke de store forventninger hjemmefra. Vi var primært på messen for at møde svenske kunder. Det var både nye kontakter, men også vores nuværende kunder, som vi godt kan lide at møde på messen. Det er jo et stort land, og det kan ellers være svært at nå rundt til alle kunder, lyder det fra Peter Nielsen fra Rea Automatdrejning.

Fredag blev en interessant dag
Nordfynske Movetec var debutanter på den svenske messe, og den levede fuldt ud op til forventningerne.

- For os var det en rigtig god messe. Det er første gang, vi rigtig har været med på en udenlandsk messe, og det har været positivt. Der har været rigtig man interessante besøg på vores stand – både store og mellemstore virksomheder - og det har været de rigtige beslutningstagere. Selv fredag, der normalt er en stille dag, endte med at blive rigtig interessant for os, fortæller salgschef Erik Kaag, der også primært var draget til Sverige for at møde svenske kunder.

- Jeg har igennem flere år været på messen som besøgende og syntes, at det var en god messe med mange spændende udstillere, og i år tog vi springet og var selv med. Vi var der som en del af en fællesstand med 10 udstillere, hvilket stærkt kan anbefales, tilføjer han.

De store kiggede forbi
Også hos Center for Underleverandører oplever man, at fællesstanden er med til at generere mere opmærksomhed om de danske udstillere.

- Vi afholdt en reception på vores fællesstand onsdag med mange besøgende. Det drejede sig både om det lokale erhvervsliv, som vi havde gjort meget ud af at invitere, men også store svenske virksomheder som Saab, Ericsson og Volvo kiggede forbi, siger Knud Hareskov.

Alle fire virksomheder er da også enige om, at man vil kunne finde dem på næste års messe, der finder sted i dagene 9.-12. november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047