23948sdkhjf

DanSteels tykpladecenter tager form

Frederiksværk-virksomheden forventer at kunne begynde produktionen i det nye tykpladecenter i begyndelsen af 2010.
Fundamentarbejdet på det nye tykpladecenter er nu ved at være tilendebragt, og samtidig er DanSteel kommet langt med ovnmontagen. Bygningen bliver 169 meter lang og 24 meter bred, og der er indlagt mulighed for at forlænge kranbanen fra slabshallen, så den også kan benyttes i det nye tykpladecenter. Det skriver DanSteel på sin hjemmeside.

Selve ovnen, der er produceret af Andritz Maerz i Tyskland, bliver forsynet med 100 brændere. Når ovnen er færdigmonteret, vil den kunne normalisere 100.000 tons stål om året.

Både før og efter ovnen har DanSteel selv designet rullebaner, der kan transportere plader på op til fire meters bredde. Banerne er blevet fremstillet hos Engskov Maskinfabrik. Rullebanen efter ovnen fungerer ligeledes som kølebedding med en separat kølekreds med 20 kubikmeter nedgravet vandtank og tilhørende køletårn.

- I den kommende tid færdiggøres fundament til pladevenderen, ligesom de udestående gulvområder bliver støbt. På ovnsiden er vandrebjælkebevægelsen testet og stålmontagen af ovnsiderne afsluttet. Montage af ildfast materiale i rør og rekuperator blev påbegyndt i kupolovnsbygningen. Isolering af ovnen og montage af ildfast materiale er under udførelse, ligesom montage af brændere og el er i gang, skriver DanSteel på hjemmesiden.

Efter planen skal ovnen stå færdig i december, og hele centret skal være klar til produktion i begyndelsen af 2010.

Kilde: DanSteel - http://www.dansteel.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078