23948sdkhjf

Finanskrisens styrke kom bag på Sanistål

Som så mange andre grossister er også Sanistål blevet ramt hårdt af finanskrisen. Opbremsningen kom dog langt hurtigere og mere voldsomt, end koncernens ledelse havde forudset.
Allerede i slutningen af 2008 så Saniståls ledelse tegn på en opbremsning i samfundsøkonomien. Og derfor reagerede administrerende direktør Christian B. Lund prompte og satte en række tilpasninger i gang. I dag erkender han dog, at krisen udviklede sig langt voldsommere end forudset, og resultatet blev, at koncernens omsætning på kort tid faldt med 25 %. Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi troede, at vi havde reageret i god tid, og det er naturligvis en markant udfordring, når omsætningen dykker brat på så kort tid. Vi har været igennem fyringsrunder, store omkostningsbesparelser, effektiviseringer, omorganiseringer og frasalg af ikke-kerneforretninger, udtaler Christian B. Lund til Jyllands-Posten.

I alt er der blevet skåret mere end 500 mio. kr. af omkostningerne hos stålgrossisten, der dog alligevel forventer et underskud på 200 mio. kr. i 2009. Christian B. Lund forklarer, at det dels skyldes, at besparelserne først får effekt med en vis forsinkelse og dels, at Sanistål har haft store udgifter til omstruktureringerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094