23948sdkhjf

Semco Maritime vinder to rig-ordrer

Projekter på Ensco 71 og Energy Endeavour vil skabe arbejde til op til 180 mand hos Semco Maritime A/S og en række underleverandører. Det langsigtede mål er 12 rigbesøg i Esbjerg Havn i 2012.
Semco Maritime A/S slutter året stærkt med hele to rigopgraderinger i Esbjerg Havn. Jack-up-riggen Ensco 71 er lige ankommet, og i løbet af november får den selskab af en god gammel kending, Energy Endeavour, der nu ejes af et af de mindre rigselskaber, Northern Offshore Ltd.

- Begge rigopgraderinger løber op i tocifrede millionbeløb, og vi forventer, at de i perioder vil beskæftige op til 180 mand, og at arbejdet vil vare næsten året ud. Foruden beskæftigelse til egne medarbejdere vil rigbesøgene give opgaver til en række af vore faste underleverandører, siger Semco Maritimes ansvarlige for rigprojekter, Hans-Peter Jørgensen.

Rigmarkedet har været anstrengt i 2009, og det er sandsynligt, at tre jack-up-rigge vil være lagt op i Esbjerg hen over vinteren. I forvejen ligger riggen Noble Byron Welliver efter endt ombygning i havnen og afventer ordrer. Hans-Peter Jørgensen forventer dog, at markedet vil tø op i løbet af foråret.

- Med de aktuelle projekter når vi op på seks rigge til ombygning og opgradering i Esbjerg i år, og vi holder vore budgetter, hvad angår både omsætning og indtjening. Vi må forvente en mindre nedgang i 2010 men fastholder målet om at tiltrække 12 rigge til Esbjerg i 2012, siger Hans-Peter Jørgensen.

Ensco 71 fra et af verdens største rigselskaber er kommet ind fra dansk sektor til det faste femårseftersyn og skal have udført en række stålarbejder, forstærkninger og udskiftninger af rør, ligesom beboelsesmodulet skal opgraderes med nye badeværelser og rygerum. Arbejdet vil vare fem uger.

Energy Endeavour, der ligeledes er bygget i 1982 og har været på kontrakt i dansk sektor i Nordsøen, skal have udskiftet PA/GA-system, kommunikation og alarm, samt brand- og gassystemet, og også på den skal beboelsesafsnittet opgraderes. Desuden skal der udføres en række reparationer og udskiftninger, herunder ny livbåd.

Kilde: Semco Maritime - http://www.semco.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093