23948sdkhjf

Automatisering på højt niveau

Næsby Maskinfabrik A/S har installeret en Reis svejserobot med en ny epokegørende kameraløsning, som gør opsætning af svejsefikstur overflødig og sparer opstillingstid.
Næsby Maskinfabrik ved Odense har årelang erfaring med pladebearbejdning og svejsning i stål, rustfrit og aluminium.

Næsby Maskinfabrik blev i 1999 overtaget af Riegens A/S. Og det har ifølge fabrikschef David Ellekær betydet en yderligere styrkelse på det produktionstekniske og organisatoriske område.

Morten Jensen viser et lille rødt kamera, der sidder og korrigerer robottens indstillinger.
Avancerede robotløsninger kørt ind i produktionen
På fabrikken har man indkørt avancerede robotløsninger på flere produktionslinier.

- Logistikken skal køre effektivt i alle processer, og vi skal hurtigt kunne skifte mellem korte og lange serier, siger ingeniør Morten Jensen, der udpeger svejserobotten med den nye Fronius CMT proces, som en særlig god investering.

Denne robotinstallation fik for et halvt års tid siden følgeskab af en Reis robot fra Løwener. Den bliver både anvendt til MIG/MAG, TIC og CMT svejsning.

- Lige nu er den i gang med at svejse nogle store platforme. Det er et underleverandørarbejde, og det foregår i mindre serier på 20 til 25 emner ad gangen, siger Morten Jensen, der tilføjer, at de selv har stået for opsætningen af Reis robotten.

Robotsvejsning uden brug af fikstur
Det helt unikke hos Næsby Maskinfabrik er, at robotten er installeret med et såkaldt RTXP-kamera som gør, at vi fikstur-leddet kan springes over.

Robottens computer beregner automatisk de korrekte indstillinger ud fra de dimensioner på emnet, som kameraet affotograferer. Morten Jensen fremhæver et lille rødt kamera, der sidder og korrigerer robottens indstillinger.

- Vi er de første, som i praksis gennemfører robotsvejsning uden at skulle bruge fikstur for at få emnerne placeret korrekt, siger han.

Kilde: Næsby Maskinfabrik A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094