23948sdkhjf

SP Group forventer atter overskud i 2010

Regnskabet i tredje kvartal bar stadig præg af finanskrisen og plastproducenten kom ud med røde tal på bundlinjen.
SP Group realiserede i tredje kvartal et resultat før skat og minoriteter på -1,0 mio. kr. mod -3,8 mio. kr. i samme periode sidste år. Omsætningen faldt i samme periode med 42,3 mio. kr. til 161,5 mio. kr., og EBITDA steg 7 % fra 11,4 mio. kr. til 12,3 mio. kr.

Langt de fleste af koncernens datterselskaber kan melde om tilbagegang i omsætningen. I sprøjtestøbevirksomhederne SP Moulding og SP Medical melder man om tilbagegang i omsætningen, men fremgang i driftsindtjeningen som er positiv og bedre end første halvår. Forretningsområdet Polyuretan havde ligeledes tilbagegang i omsætningen og en positiv driftsindtjening i tredje kvartal, mens forretningsområdet Vakuum havde tilbagegang i omsætningen og en negativ driftsindtjening.

Kun belægningsvirksomheden Accoat kan melde om stigende omsætning i tredje kvartal. Driftsindtjeningen steg ligeledes og var positiv.

- Periodens udvikling er fortsat negativt påvirket af den globale recession. Afsætningen af plast og overfladebelægning til stort set alle industrier – bortset fra Medico-industrien – er faldet kraftigt. Særligt hårdt ramt er den automotive industri (rullende materiel). Stort set hele tilbagegangen i omsætningen skyldes lavere volumen. Det fortsatte fald i USD kursen påvirker ligeledes mulighederne for afsætningen i Nordamerika negativt, hvor især Ergomat (ergonomisk arbejdspladsudstyr) er hårdt ramt, skriver SP Group i sit årsregnskab.

Derfor forventer virksomhedens ledelse fortsat et underskud i 2009, men regner til gengæld med overskud i 2010.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078