23948sdkhjf

Vald. Birn A/S hædres for varmegenvinding

Jernstøberiet Vald. Birn A/S i Holstebro har i samarbejde med energirådgivningen hos Naturgas MidtNord I/S gennemført en genvinding af fabrikkens spildvarme. Det hædres virksomheden nu for med et diplom overrakt i forbindelse med Energispareprisen 2006.
Vald. Birn A/S i Holstebro har modtaget et Diplom for Hædrende Omtale i forbindelse med uddelingen af Energispareprisen 2006. Hæderen tilfalder også energirådgivningen hos Naturgas MidtNord I/S, som har hjulpet støberiet med at gennemføre genvinding af spildvarme.

Dækker 20 pct. af varmen
Vald. Birn har et betydeligt energiforbrug i forbindelse med de forskellige processer. Spildvarmen herfra kan ikke genanvendes til selve processerne, men til virksomhedens øvrige varmeforbrug. Spildvarmen dækker i dag ca. 20 pct. af varmebehovet, svarende til omkring 400.000 m3 naturgas om året. Varmegenvindingen er sket fra trykluftkompressorer og smelteovnene ved hjælp af opvarmet kølevand og anvendt til komfortanlæg og varmt brugsvand.

Fokus på optimering
Juryen skriver i sin indstilling af Vald. Birn til hæderen, at der er lagt vægt på, at virksomheden har haft fokus på at optimere anvendelsen af procesvarme gennem flere forskellige former for varmegenvinding, og at virksomheden har indarbejdet aktiviteterne i forbindelse med energibesparelserne og deres energi- og miljøcertificering.

Fokus på varmegenvinding fastholdes også fremover, idet virksomheden påtænker at genvinde varmen fra en varmeholdeovn til varmeindblæsning i støbehallen. Det vil spare yderligere 50.000 m3 naturgas om året.

Genbruger erfaringerne
Energi- og miljøchef Eddy Boe Nielsen hos Vald. Birn understreger, at virksomheden ikke var nået så langt uden et godt internt samarbejde mellem en række medarbejdere og uden energirådgiver Geert Smidt fra Midt-Nord som tovholder på projektet.

- Vi har arbejdet med genvinding siden 1993, men kom for alvor i gang i 2001. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været en lang og vanskelig proces. Vi har imidlertid gjort os en masse erfaringer, som vi nu genanvender i nogle af vores datterselskaber, og som Naturgas MidtNord skal hjælpe os med at implementere, siger Eddy Boe Nielsen.

Kilde: Vald. Birn A/S http://www.birn.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079