23948sdkhjf

Dansk aluminiumsvirksomhed indgår samarbejde med Boeing

Odense-virksomheden Almexa vil lære af flygigantens produktionsmetoder. Det ventes at give store besparelser i produktionen.
Boeing har i denne uge sendt to af sine produktionsudviklings-eksperter til Odense for at uddanne medarbejderne hos Almexa i højhastigheds-produktionsmetoder inden for aluminium og titanium til brug i luftfartsindustrien. Teknologiudvekslingen er en del af Boeings forsøg på at vinde kontrakten for Danmarks kommende kampfly.

- Som en lille virksomhed i et globalt marked er det utroligt værdifuldt at kunne arbejde med en verdensklasse-virksomhed som Boeing. Den træning og viden, vi får i denne uge, vil hjælpe os til bedre at udnytte vækstmuligheder inden for nye områder og markeder, siger Bjarne Caspersen, administrerende direktør hos Almexa.

Brugen af avancerede metalstrukturer er et nøgleelement inden for flydesign, idet den globale flyindustri i stigende grad skal forsøge at forbedre omkostninger, præstation og effektivitet. Men behovet for optimale metalstrukturer er også en faktor i andre brancher som fx medico-industrien.

Med Boings viden forventer Almexa at kunne forbedre effektiviteten på sine maskiner med 10 % og reducere maskinernes kørselstid med 30 %, når de nye produktionsteknikker er blevet fuldt implementeret.

Kilde: Boeing - http://www.boeing.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187