23948sdkhjf

Lindoe Offshore Renewable Center trækker i arbejdstøjet

Allerede inden jul skal fundamentet være på plads til det nye kraftcenter for miljøvenlig energi. Det blev resultatet af gårsdagens arbejdsmøde.
Ideen om Lindoe Offshore Renewable Center lever i bedste velgående. Onsdag samledes en række sværvægtere fra cleantech-industrien for at udstikke rammerne for det fremtidige samarbejde. Her blev en ambitiøs arbejdsplan vedtaget, og den indebærer, at man allerede inden jul forventer, at finansieringen er på plads, og at projektet har fundet en direktør, et sekretariat og har udarbejdet en forretningsplan. Det forventes, at projektet årligt vil have brug for 100 mio. kr., som skal fordeles mellem energibranchen, producenterne og det offentlige. Det skriver Børsen.

- Der er lige nu et vindue til at få skabt resultater, og vi skal holde et ekstremt højt tempo, for vi skal være på plads inden jul, sagde Poul Nyrup Rasmussen, der er formand for det nye projekt.

Der er dog stadig en række ubesvarede spørgsmål, der skal tages stilling til, inden centret bliver til virkelighed. Vigtigst er det måske, hvem der får ret til at udnytte den viden, der kommer ud af centret. Her kan der opstå en konflikt mellem store deltagere som Vestas og Siemens Wind Power, der ikke er interesserede i at dele viden og udvikling med hinanden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095