23948sdkhjf

Regeringen smider 50 millioner efter nacelle-testcenter

For seks uger siden underskrev Regeringen og vindmølleindustrien en hensigtserklæring. Nu bliver den suppleret med 50 mio. kr. til etablering af nye testfaciliteter på vindmølletestcenteret LORC på Fyn.

De nye testfaciliteter skal gøre det muligt at teste de stadigt større naceller. Det skriver Finans.

Det er Folketingets finansudvalg, der har godkendt ansøgningen fra energi-, forsynings- og klimaminster Lars Christian Lilleholt.

- Det statslige tilskud vil alene bidrage til at dække etableringsomkostningerne for testfaciliteterne. Løbende driftsudgifter til faciliteter dækkes gennem lejeindtægter, som betales af brugerne af faciliteterne, skriver Lars Christian Lilleholt i ansøgningen

Samlet ventes de nye testfaciliteter at koste cirka 300 mio. kr. Resten af finansieringen kommer blandt andet fra EKF Danmarks Eksportkredit, Nordea, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE11223845/regeringen-giver-vindmoelleindustrien-en-haandsraekning-i-millionklassen/?ctxref=forside

Om hensigtserklæringen

Regeringen og repræsentanter fra vindmøllebranchen underskrev den 17. januar en hensigtserklæring, der skal styrke og videreføre samarbejdet mellem Regeringen og vindmølleindustrien.

Konkret indebærer hensigtserklæringen, at regeringen arbejder for at fremme attraktive vilkår for særligt test, udvikling og demonstration af vindteknologi, mens de industrielle underskrivere til gengæld vil vægte Danmark tungt som afsæt for netop test- og demonstration.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203