23948sdkhjf

Røde tal hos Anker Andersen

Tilbageholdenhed hos kunderne resulterede i et nyt millionunderskud hos Tørring-virksomheden. I 2010 forventes der dog atter overskud.
Bruttofortjenesten faldt markant fra 33,2 mio. kr. i 2007/2008 til 21,0 mio. kr. i 2008/2009. Til gengæld var der fremgang at spore på bundlinjen, og selv om selskabet kom ud med et underskud før skat på 13,9 mio. kr., var der trods alt tale om en fremgang på 4,3 mio. kr. sammenlignet med 2007/2008.

- Regnskabsåret har været kendetegnet ved, at kunderne har været tilbageholdende med at investere i nyt udstyr dels grundet finanskrisen, dels grundet politiske årsager, hvilket resulterede i færre solgte anlæg end forventet for regnskabsåret, skriver Anker Andersen i sit regnskab.

Virksomhedens bestyrelse betegner resultatet som utilfredsstillende, men kalkulerer til gengæld med et stigende aktivitetsniveau i 2009/2010, hvor man også forventer et positivt resultat.

- Det forventes, at selskabet kan fastholde en dominerende markedsandel i sit forretningsområde. Selskabet er udviklings- og patentaktiv og indehaver af en række patenter og verserende patentansøgninger af vital betydning for forretningsområdet, skriver Anker Andersen.

Anker Andersen har specialiseret sig i produktion og salg af automatiske højhastighedssorteringsanlæg til identifikation, afregning og sortering af brugt engangsemballage.

Kilde: Anker Andersen årsregnskab

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094