23948sdkhjf

Nissens venter mere stabile tider

2008/2009 endte med millionunderskud hos kølerproducenten. Selv om også 2009/2010 bliver et usikkert år, forventer ledelsen dog et mere stabilt salg.
Den samlede omsætning hos Nissens endte i 2008/2009 på 856,2 mio. kr., hvilket var ensbetydende med en markant nedgang fra 983,3 mio. kr. året før. Resultatet før skat endte med et underskud på 34,6 mio. kr., hvilket var ca. 5 mio. kr. dårligere end 2007/2008.

- AUTO divisionen realiserede ikke den forventede vækst. Den økonomiske lavkonjunktur har betydet, at grossistleddet har fokuseret på at reducere varelagre, og nedgang i kørselsaktiviteten for last- og varevogne har reduceret salget af kølere til denne type køretøjer – specielt i Østeuropa. Krisen blandt bilproducenterne har ikke haft betydning, da Nissens servicerer reservedelsmarkedet, skriver Nissens i sit årsregnskab.

- OEM divisionen oplevede en brat opbremsning i afsætningen i anden halvdel af regnskabsåret – efter at have realiseret den budgetterede omsætning i første halvår. Den internationale økonomiske krise har betydet en voldsom reduktion af aktiviteten i markederne, som OEM divisionen opererer på. Kun vindmølle-segmentet indfriede forventningerne til hele regnskabsåret, fortsætter Nissens.

Ledelsen betegner resultatet som utilfredsstillende, men forventer fremgang i 2009/2010 – blandt andet som følge af en række rationaliseringer, hvor man har sparet 440 stillinger væk i koncernen. Den økonomiske krise betyder dog fortsat usikkerhed, og specielt er det usikkert, hvornår man atter kan kalkulere med vækst i OEM divisionen.

Nissens forventer dog, at varelagrene hos kunderne nu er i bund, og at det vil skabe et mere stabiliseret salg. Derudover forventer ledelsen, at der i 2009/2010 atter kommer sorte tal på bundlinjen.

Kilde: Nissens årsregnskab

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.766