23948sdkhjf

Millioner til svenske stålforskningsprojekter

Ti nye stålforskningsprojekter inden for det svenske stålforskningsprogram er blevet bevilget 42 mio. svenske kr. fra den svenske statsinstitution Vinnova.
Samtidig skal de 10 projekter stille med en lignende modfinansiering, og dermed bliver der samlet investeret 84 mio. svenske kr. i de ti projekter.

- Satsningen ligger helt på linje med vores vision om en verdensledende svensk stålindustri, som ligger i toppen, når det gælder proces- og materialeudvikling, siger Elisabeth Nilsson, administrerende direktør for Jernkontoret, der er den svenske stålindustris brancheorganisation.

Her har man siden 2007 koordineret et strategisk stålforskningsprogram for Sverige, et forskningsprogram der samfinansieres af Vinnova og stålvirksomhederne selv. De seneste tildelinger betyder, at foskningsvolumen i programmet øges fra 140 til 224 mio. svenske kr.

Blandt de ti forskningsprojekter er fx et projekt om anvendelse af fiberlaser til svejsning og skæring af rør, et projekt som undersøger, hvordan slagger fra stålproduktion kan anvendes som konstruktionsmateriale samt et projekt, som skal forbedre prøvetagning og analyse af en stålsmelter for hurtigt at kunne konstatere stålets renhed.

Kilde: Jernkontoret - http://www.jernkontoret.se

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.804