23948sdkhjf

Siemens: Hele vindindustrien vil få glæde af skatterabat

Der er i dag fradrag på 100 procent til udgifter til forskning og udvikling. Det skal hæves, lyder det fra S.

Som led i et nyt vækstudspil vil Socialdemokratiet indføre en skatterabat på 130 procent for udgifter til forskning og udvikling.

Sådan en aftale er efterspurgt blandt flere virksomheder i Danmark. En af dem er Siemens Windpower:

- Det vil være en vigtig aftale, som hele vindindustrien vil få glæde af, da det er en industri, der er drevet af innovation og fornyelse.

- Og sådan en aftale vil skabe de rigtig rammebetingelser for det, siger global havmølledirektør i Siemens Michael Hannibal.

Sammen med en række andre virksomheder - blandt andet Lundbeck, Danfoss og Coloplast - har Siemens de sidste seks måneder arbejdet for, at der bliver indført en skatterabat.

Virksomhederne lægger dog op til et fradrag på 150 procent.

I dag er rabatten på 100 procent. Men 130 procent vil stadig være skridt på vejen til at skabe de rammebetingelser, som Siemens som virksomhed er ude efter.

- Vindindustrien i Danmark beskæftiger rigtig mange folk. Det, der er vigtigt for os og for industrien som helhed, er, at vi kan vedholde den beskæftigelse og vi kan vedholde den innovation, vi har i Danmark. Og derved skabe de arbejdspladser, som vi har, siger Michael Hannibal.

Siemens har globalt 343.000 ansatte og omkring 8000 ansatte i Danmark. Det anslås, at 1200 medarbejdere i Danmark arbejder med forskning, udvikling og innovation.

Socialdemokratiet vil indføre den ekstra skatterabat over de kommende år. Det vil ifølge partiets beregninger koste statskassen 1,5 milliarder kroner om året, når det er fuldt indfaset i 2025.

Den daværende Venstre-regering foreslog ifølge DR noget lignende i sin økonomiske 2025-plan.

Venstre foreslog en skatterabat på 125 procent i store virksomheder, mens små- og mellemstore virksomheder skulle kunne fratrække 150 procent af forskningsudgifterne.

2025-planen blev taget af bordet, da Venstre senere dannede regering med Liberal Alliance og De Konservative. Men skatteminister Karsten Lauritzen (V) siger til DR, at det stadig er regeringens intention at øge skatterabatten for forskningsudgifter.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109