23948sdkhjf

Aalborg Industries i ingeniørkrise

Sammenbrudte lønforhandlinger har fået 13 ingeniører til at forlade Aalborg Industries. Ledelsen stiller sig uforstående over for situationen.
Ingeniørerne siger op på stribe hos Aalborg Industries. Onsdag afleverede Ingeniørforeningen 13 opsigelser fra ingeniører, som arbejder på den nordjyske produktionsvirksomhed. Det skriver dagbladet Børsen i dag.

Ingeniørernes månedsløn er i snit 2400 kr. mindre end hos ingeniører på andre virksomheder. Trods forhandlinger mellem ingeniørerne og IDA på den ene side og Aalborg Industries samt Dansk Industri på den anden side, er det ikke lykkedes at nå til enighed om en ny lønaftale. Det har nu fået den konsekvens, at 13 ingeniører har sagt op.

Ledelsen i Aalborg Industries stiller sig uforstående over for denne dramatiske situation. Under afsluttende forhandlinger i virksomheden nåede parterne, ifølge ledelsen, frem til en aftale, som efterfølgende blev godkendt af ingeniørgruppen på et møde den 31. juli.

- Vi er usikre på, hvad det er, der efterfølgende er sket, siden man nu har besluttet at aflevere opsigelser og iværksætte en konflikt, siger adm. direktør Jan Vestergaard til avisen.

Kravet fra ingeniørernes side har været en væsentlig og øjeblikkelig lønforbedring, en garanteret minimumsløn samt en samlet aftale om en årlig lønregulering. Men sådan en aftale er endnu ikke kommet på plads.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141