23948sdkhjf

Aalborg Industries afskediger 100 mand

Den globale krise tvinger Aalborg Industries til at reducere bemandingen trods en øget markedsandel.
Den internationale økonomiske krise har reduceret antallet af nye skibskontrakter med mere end 85 % i forhold til sidste år, hvilket nu også får Aalborg Industries til at reagere på den forventede nedgang i kedelordrer.

Selvom om Aalborg Industries har øget sin markedsandel, således at mere end 50 % af alle skibe der bygges på kloden i dag bliver udstyret med et Aalborg-baseret kedelanlæg, får den markante nedgang i skibsbygningsindustrien nu den globale koncern til at reducere bemandingen.

Situationen er, at der i år indtil august kun er ordret 156 skibe (over 2000 dwt.) på alle værfter i verden. Til sammenligning blev der sidste år ordret 1.434 skibe i samme periode, så der er tale om en betydelig nedgang på mere end 85 %.

Samtidig har situationen betydet, at mange eksisterende ordrer inden for skibsbygningsmarkedet er blevet aflyst, og dette har for Aalborg Industries betydet en reduktion i den nuværende ordrebog svarende til en samlet værdi på 400 mio. kr.

Det må derfor forventes, at 2010 og 2011 vil skulle gennemføres med et noget mindre aktivitetsniveau i hele Aalborg Industries-koncernen. Det har medført, at ledelsen i tirsdag har informeret selskabets ansatte om en planlagt reduktion af mandskabsstyrken i Aalborg med ca. 100 medarbejdere, svarende til 17 % af den danske arbejdsstyrke.

Administrerende direktør Jan Vestergaard Olsen udtaler:

- Det er ærgerligt at skulle sige farvel til så mange dygtige og velkvalificerede medarbejdere. Der er dog ikke noget alternativ, når markedspotentialet ændrer sig så markant, som vi har oplevet det sidste halve år.

- Vi må konstatere, at en økonomisk krise af denne dimension, samt den følgevirkning det har haft for vores kunder, ikke kan påvirkes fra Aalborg Industries, og derfor er vi nødsaget til nu at reagere på de betingelser, vi har fra markedet og vores omgivelser.

- Vi har en begrundet formodning om, at aktivitetsniveauet i Aalborg Industries-koncernen vil stige igen, når den økonomiske krise tager af, og desuden har vi fortsat store forventninger til en betydelig efterspørgsel inden for vores nye grønne produkter, når de besluttede miljøregulativer for skibsfarten bliver endeligt implementeret globalt. Det er dog ikke vurderingen, at dette i større målestok vil ske inden for det næste år, og derfor er vi nødsaget til at reagere nu.

Kilde: Aalborg Industries - http://www.aalborg-industries.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125