23948sdkhjf

Ny computeremballage af genbrugsplast

7.000 kilo plast er indsamlet fra vandløb og kyststrækninger og skal bruges i emballage. Det gavner både miljø og bundlinje.

Fra og med april måned 2017 vil der være brugt genbrugsplast i den plastemballage, du finder i kassen omkring din nye bærbare computer.

Helt konkret drejer det sig om den sorte plastikbakke, som computeren står på i papkassen, der sørger for, at pc’en står fast i indpakningen. Den vil fra april måned bestå af 25 procent plast, der er indsamlet ved kyster eller vandløb og som ellers ville være blevet ledt ud i havet.

God forretning
Det er computergiganten Dell, der står bag initiativet, der rammer forbrugerne den 30. april. Initiativet er resultatet af et pilotprojekt på kystområdet omkring Haiti, hvor brugbart plast er blevet samlet op fra stranden, inden det blev skyllet ud i havet. Ved at indsamle plastaffaldet vil virksomheden – ud over at hjælpe miljøet - også spare en del på indkøb af ny plast til emballageproduktion.

- Projektet vil spare os penge i forhold til de materialer, vi tidligere har indkøbt til emballage, og vi regner med at kunne spare endnu mere, når projektet for alvor vokser i de kommende år. Det er en rigtig fin fortjeneste på et initiativ, som samtidig mindsker mængden af havplast i havene, siger Louise Koch, der er CSR-chef i Dell for Europa.

Fra kyst til forbruger
Dell har indgået samarbejde med forskellige organisationer og projekter i de lande, hvor plastforureningen er et udbredt problem. Herfra gennemgår plasten forskellige faser, inden den ender som computeremballage.

Dells partnere indsamler havplast ved vandløb, kystlinjer og strande, før det når ud i havet. Så bliver plasten behandlet og forfinet, før 25 procent af den blandes sammen med andet genbrugt plastik fra eksempelvis flasker eller fødevareemballage.

Endelig bliver genbrugsplasten formet til emballagebakker, som sendes til endelig indpakning af computeren og levering til kunderne. Projektet betyder, at der alene i 2017 vil blive indsamlet 7 tons plastik fra kyststrækninger og langs vandløb og brugt i Dells emballagebakker.

Mere fokus på genbrugsplast
Louise Koch understreger, at det ikke er opsamlet plast fra verdenshavene, der bruges i produktionen af emballagebakkerne, men det plast der ligger på stranden og er i risiko for at blive skyllet ud.

- Plasten fra de såkaldte plastikøer i verdenshavene er allerede brudt ned og er i så dårlig forfatning, at vi ikke kan bruge det. I stedet kan vi ved at indsamle plasten fra kysterne forhindre, at mere plastaffald havner i havene og skader miljøet, siger Louise Koch.

Hvert år udledes 8 millioner tons plastaffald i havene, så der er nok materiale at tage af og integrere i emballageproduktionen, siger hun. På længere sigt er det også meningen at den indsamlede plast skal indgå i flere af Dells produkter og i større mængder.

Det er en god forretning for os med den genbrugte plast, så vi arbejder med at få mere emballage til at bestå af havplast og i større mængder. Men vi skal også opfylde en masse krav til kvalitet og sikkerhed, så derfor starter vi med 25 procent og arbejder os op derfra, slutter Louise Koch.

Fakta: Dell og genbrugsplast

  • Emballagen med 25 procent genanvendt havplastik vil indtil videre indgå i indpakningen af computerserien Dell XPS 13 2-i-1.
  • 93 procent af Dells emballage består på nuværende tidspunkt af bæredygtige materialer som bambus, svampe, genbrugspap og genbrugsplast.
  • Dell har brugt genbrugsplast i deres computerproduktion og emballage siden 2008.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078