23948sdkhjf

Sjællandsk smed springer ud som selvstændig

Nick Rømer har gjort venner og families skepsis til skamme og har etableret Rømers Smede- og Svejsemontage i Slagelse med otte medarbejdere.

Venner og familie troede ikke rigtigt på Nick Rømer. De stillede spørgsmålstegn ved hans dømmekraft og opfattede hans idé som udtryk for naivitet og desperation. Det lod den nyuddannede smed sig ikke bremse af. Han lejede i stedet sin arbejdskraft ud, og det har han ikke fortrudt.

Fem år efter er Nick Rømer gået skridtet videre og har opfyldt en drøm. Han har etableret sin egen smede- og montagevirksomhed i Slagelse. Han er blevet virksomhedsejer og iværksætter, fordi hans oprindelige idé ikke kun var bæredygtig under finanskrisen, men fordi udlejning af faglærte og ufaglærte medarbejdere til større entrepriser også er et fremtidigt koncept på arbejdsmarkedet. Nu har han otte medarbejdere tilknyttet.

- Jeg blev udlært i 2009, da finanskrisen ramte smede- og svejsebranchen hårdest. Der var kamp om de få ledige pladser med fast arbejde hos firmaerne. Chancerne for at få succes var minimale, og jeg havde det svært. Jeg brændte for at komme i gang, men svævede mellem kontanthjælp og mindre jobs nogle få timer om ugen. Det var stressende at ryge ind og ud af systemet, fortæller Nick Rømer.

I 2012 fik han nok af det usikre arbejdsliv. Han havde meget mere at tilbyde, følte han.

- Når der nu ikke var faste jobs at få, tænkte jeg, at jeg jo kunne leje mig selv ud til mange forskellige firmaer, der havde brug for ekstra arbejdskraft i kortere perioder uden at turde binde an med faste ansættelser. Mine venner og familie troede ikke på det, men jeg følte ikke, at jeg havde noget at miste.

Han kontaktede forskellige firmaer og fik hurtigt mange positive tilbagemeldinger.

- Jeg begyndte at leje mig selv ud et par timer om ugen. Det udviklede sig til at blive til dage og uger – og til sidst måneder. Det overbevidste mig om, at der var behov for denne ydelse, og jeg tror på, at det kun bliver mere og mere udbredt fremover. Mange virksomheder arbejder med projekter, hvor behovet for ressourcer kan svinge meget. Det kan være svært at planlægge. Derfor er der behov for den fleksibilitet, vi kan tilbyde, siger Nick Rømer.

Rømers Smede- og Svejsemontage er rykket ind på Sverigesvej i Slagelse, og foruden udlejning af mandskab tilbyder firmaet alt inden for smede- og svejsearbejde i jern, stål og rør til erhverv og private. Det kan være certifikatsvejsning, pre-fabrikering af rør og stål og produktion af mindre serier. Foruden administration, lager og værkstedsfaciliteter til mindre opgaver råder Nick Rømer over et rullende værksted i bil, så mange reparationer af eksempelvis landbrugsmaskiner, entreprenørmaskiner og i industrien kan løses ude hos kunderne.

Endelig har Nick Rømer åbnet en webshop, hvor private kan købe blandt andet svejseanlæg, plasmaskærere, svejsetilbehør, arbejdsbeklædning og sikkerhedsgodkendt fodtøj.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063