23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Metal Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

HI 2009: Godkendt pH elektrode til kontakt med fødevarer

På HI Industri 2009 i MCH Messecenter Herning kan Insatech A/S i Vordingborg blandt andet præsentere godkendte pH-elektroder til kontakt med fødevarer inden for processer, hvor EU forordning 1935/2004 skal være overholdt.

Det drejer sig om Hamiltons Easyferm Food pH-elektrode, der er udviklet til fødevare-, bryggeri- og medicinalbrancerne, hvor kravene til materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer strammes mere og mere. En pH-elektrode indeholder en elektrolyt-væske der hele tiden siver ud i processen. Herved sluttes en elektrisk kreds mellem pH-elektroden og mediet, så mediets kemiske ændringer giver udslag i en potential-forskel, der omsættes til en pH-værdi.

Ifølge EU forordning 1935/2004 må denne elektrolyt ikke afgive stoffer til fødevarer i mængder, der kan frembyde en fare for menneskers sundhed eller forårsage en uacceptabel ændring af fødevarens sammensætning eller forringelse af deres organoleptiske egenskaber. Hamiltons Easyferm Food pH-elektrode indeholder den nye Foodlyte elektrolyt, der i forbindelse med 1935/2004 forordningen er godkendt og testet af TÜV Rheinland Produkt Und Umwelt GmBH.

Foodlyte elektrolytten er smags- og lugtfri og er ikke skadeligt for mikroorganismer. Det dokumenteres gennem en test og godkendelse af MDT (Medical Device Testing GmBH Ochsenhausen) iht. EN ISO 10993-5 og USP 31, 2008 kapitel 87.

Easyferm Food tåler selvfølgelig CIP, dampsterilisering og autoklavering ved tryk op til 6 bar og temperatur op til 135 grader., som den velkendte Easyferm Plus pH-elektrode. Desuden er elektroden sanitær iht. EHEDG, og elektrolytten er tryksat, så der ikke kan trænge medie ind i selve elektroden.

Kilde: Insatech - http://www.insatech.com

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078