23948sdkhjf

HI 2009: Godkendt pH elektrode til kontakt med fødevarer

På HI Industri 2009 i MCH Messecenter Herning kan Insatech A/S i Vordingborg blandt andet præsentere godkendte pH-elektroder til kontakt med fødevarer inden for processer, hvor EU forordning 1935/2004 skal være overholdt.
Det drejer sig om Hamiltons Easyferm Food pH-elektrode, der er udviklet til fødevare-, bryggeri- og medicinalbrancerne, hvor kravene til materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer strammes mere og mere. En pH-elektrode indeholder en elektrolyt-væske der hele tiden siver ud i processen. Herved sluttes en elektrisk kreds mellem pH-elektroden og mediet, så mediets kemiske ændringer giver udslag i en potential-forskel, der omsættes til en pH-værdi.

Ifølge EU forordning 1935/2004 må denne elektrolyt ikke afgive stoffer til fødevarer i mængder, der kan frembyde en fare for menneskers sundhed eller forårsage en uacceptabel ændring af fødevarens sammensætning eller forringelse af deres organoleptiske egenskaber. Hamiltons Easyferm Food pH-elektrode indeholder den nye Foodlyte elektrolyt, der i forbindelse med 1935/2004 forordningen er godkendt og testet af TÜV Rheinland Produkt Und Umwelt GmBH.

Foodlyte elektrolytten er smags- og lugtfri og er ikke skadeligt for mikroorganismer. Det dokumenteres gennem en test og godkendelse af MDT (Medical Device Testing GmBH Ochsenhausen) iht. EN ISO 10993-5 og USP 31, 2008 kapitel 87.

Easyferm Food tåler selvfølgelig CIP, dampsterilisering og autoklavering ved tryk op til 6 bar og temperatur op til 135 grader., som den velkendte Easyferm Plus pH-elektrode. Desuden er elektroden sanitær iht. EHEDG, og elektrolytten er tryksat, så der ikke kan trænge medie ind i selve elektroden.

Kilde: Insatech - http://www.insatech.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094