23948sdkhjf

Energilagring og brintanlæg nomineret til bæredygtighedspris

Igen i år sætter Hi Tech & Industry Scandinavia (HI-messen) fokus på bæredygtighed og fremhæver virksomheder, der gør en særlig indsats for at udvikle og integrere miljørigtige praksisser. 

Det sker med uddelingen af HI Sustainable Development Award, der tager udgangspunkt i FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.

I år er fire virksomheder nominerede til prisen. Det drejer sig om Insatech, Siemens Gamesa, Innocell og Lyras. 

UV-lys, brint og lagring

Juryen

Fagjuryen består af Thomas Damkjær Petersen (formand for Ingeniørforeningen, IDA), Jacob Kjeldsen (chef for Fremstillingsindustrien, DI), Malene Thiele (head of CSR and SDG, Dansk Erhverv), Søren-Peter Johansen (faglig leder, Teknologisk Institut og DIRA Dansk Robotforening), Eva Harpøth-Skjoldborg (redaktør, CSR.dk), Line Gry Knudsen (rådgiver og ejer af LEARN Consulting) samt Nette Kirkegaard (ejer af Rethink Consultancy).

Kilde: HI-messen

En jury bestående af anerkendte eksperter fra erhvervslivet og organisationer har gennemgået og vurderet hver enkelt tiltag, der er indsendt, og de har udvalgt de fire nominerede.

Insatech nomineres for udviklingen af en unik teknologi, der renser forurenet drikkevand nemt, billigt og miljøvenligt ved hjælp af UV-lys. 

Siemens Gamesa nomineres for i fællesskab med lokale partnere under navnet Uhre Wind Power at have etableret  brintanlægget, Brande brint, mens Innocell er endt i finalen med sin superkondensator, der kan lagre store mængder energi fra kilder som sol og vind, ligesom den har en markant længere levetid end traditionelle batteriløsninger. 

Lyras er nomineret for at skabe en enestående og effektiv metode til kold-pasteurisering, der uskadeliggør bakterier i væsker som mælk og juice. Lyras erstatter den energitunge opvarmning og nedkøling med UV-lys. Det reducerer energiforbruget med hele 90 procent og vandforbruget med ikke mindre end 60 procent, skriver HI-messen i en pressemeddelelse.

Technomania på torsdag

Prisen blev første gang uddelt på hi-messen i 2019 for at hylde udstillernes bidrag til en bedre verden. Denne gang er prisen sponsoreret af Fremstillingsindustrien og Dansk Industri, der også har bidraget med pengepræmien på 50.000 kr., som overrækkes til vinderen.

Vinderen af hi Sustainable Development Award bliver offentliggjort i forbindelse med Ingeniørforeningen IDA's åbning af eventområdet Technomania onsdag 6. oktober 2021. 

HI-messen slår dørene op for publikum den 5. oktober 2021 og løber til og med den 7. oktober 2021.

 (Forsidefoto: Innocell)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109