23948sdkhjf

HI 2009: Roclas nye plukketruck forbedrer effektiviteten med op til 20 %

På HI Industri 2009 i MCH Messecenter Herning præsenterer Rocla a/s i Kolding blandt andet Rocla's nye plukketruck - Rapid - der betegnes som markedets mest moderne og avancerede lagertruck.
Med fokus på førerens behov og via innovativ produktudvikling øger den nye plukketruck arbejdseffektiviteten med op til 20 % i forhold til hidtidige plukketrucks.

Rapid lanceres med en kapacitet på 2.000 kg og har som standard mange funktioner, der er med til at forbedre sikkerheden: Rummelig førerplatform, lav indstigningshøjde, LED kørelys og et utroligt stabilt chassis. Ud over de mange standardfeatures er der også rig mulighed for at udstyre trucken med ekstra tilbehør, fx gafler til håndtering af to paller, PIN kode, forskellige udstyrspakker m.v., så trucken bliver skræddersyet til den enkelte kunde.

Det helt særlige ved Rapid plukketrucken er dog den måde, Rocla har formået at kombinere en forståelse for kundens arbejdsprocessor med nytænkende produktudvikling og design. Herved er der skabt en plukketruck, der er langt foran konkurrenterne med hensyn til sikkerhed, ergonomi og arbejdseffektivitet, lyder det fra Rocla a/s

Den forbedrede ergonomi kommer først og fremmest til udtryk i udformningen af truckens førerplatform, som er 40 % større end førerplatformen på konkurrerende plukketrucks. Føreren kan således frit bevæge sig ind og ud af trucken eller gå problemfrit gennem trucken uden at skulle vride kroppen – også med gods i hænderne.

En anden vigtig detalje ved førerplatformen er, at den traditionelle dødmandspedal er erstattet af sensorer i hele platformsområdet. Føreren kan således bevæge sig og køre trucken i den position, der er mest behagelig, uden at det påvirker arbejdseffektiviteten. Muligheden for hurtig start og den forbedrede accelerationsevne betyder også, at det er hurtigere og nemmere at køre mellem forskellige plukkelokationer.

Desuden er Rapids nye multifunktionsrat med til at sikre det rette arbejdsmiljø for førere i alle størrelser. De vigtigste funktioner kan styres med én hånd, og højde og position kan nemt justeres. Det nye rat er meget brugervenligt, så selv uerfarne førere hurtigt lærer, hvordan trucken udnyttes optimalt under arbejde.

I kraft af Roclas fokus på bedre ergonomi, brugervenlighed og arbejdsmiljø i produktudviklingsfasen, er Rapid markedets mest effektive plukketruck, som er op til 20 % mere effektiv under arbejde end såvel Roclas gamle model som konkurrerende plukketrucks.

Med Rapid plukketrucken kan man opnå betydelige besparelser i logistikfunktionerne, øge effektiviteten og forbedre arbejdsmiljøet. Således er Rocla Rapid det helt rigtige værktøj til logistikcentre og plukkelagre.

Selv om Rocla Rapid først blev præsenteret i Finland i januar 2009 er den allerede blevet belønnet for sit unikke design i de to internationale designkonkurrencer Fennia Prize og Red Dot.

Kilde: Rocla - http://www.rocla.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094