23948sdkhjf

Eksplosiv interesse for maskinmesteruddannelsen

Århus Maskinmesterskole oplever en eksplosiv interesse fra håndværkere og studenter, der ønsker at starte på maskinmesteruddannelsen.
Søgningen til adgangskursus til maskinmesteruddannelsen er således steget med 200 % i forhold til august 2008. Således starter 140 studerende på adgangskurset, hvoraf 55 af disse vil studere via fjernundervisning.

Tilgangen til selve maskinmesteruddannelsen på Århus Maskinmesterskole er steget med ca. 25 %, en stigning som ansøgere med gymnasial baggrund hovedsagelig tegner sig for, hvilket følger den tendens, som kendes fra universiteter og professionshøjskoler, der også har oplevet øget tilgang af studerende i år.

Den eksplosive tilgang af studerende med håndværksmæssig baggrund tilskrives overvejende to forhold: krisen og fjernundervisningstilbud.

- Krisen har uden tvivl fået mange håndværkere til at stoppe op og overveje, hvordan de kan styrke deres kompetencer, udtaler studievejleder Per Hessellund fra Århus Maskinmesterskole. Maskinmesteruddannelsen er en af ganske få uddannelser på professionsbachelorniveau, der bygger ovenpå en håndværksuddannelse indenfor jern- og metal- eller el-området, hvilket giver et eftertragtet miks af håndværkskvalifikationer, teoretisk viden og akademisk metode.

Udvikling af maskinmesteruddannelsen som fjernundervisningstilbud er et andet forhold, der har øget søgningen til skolen. Der starter således 55 studerende på fjernundervisningstilbuddet, som starter for første gang i august 2009. I første omgang er det adgangskursus til maskinmesteruddannelsen via fjernundervisning, der starter, hvorefter den teoretiske del af maskinmesteruddannelsen udbydes via fjernundervisning fra januar 2010.

Kilde: Århus Maskinmesterskole - http://www.aams.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125